Protest anti-Băsescu în fața Parlamentului
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Peste o sută de persoane protestează în fața Parlamentului  faţă de decizia CCR de invalidare a referendumul privind suspendarea lui Traian Băsescu. Luni după-amiază urma ca judecătorii Curții Constituționale să dea citire deciziei de invalidare a referendumului, astfel încât Traian Băsescu să revină la Cotroceni.

Protestatarii care se află în fața Parlamentului spun că îşi vor continua protestul până când Parlamentul va lua o decizie în privinţa referendumului şi sunt hotărâţi să meargă să protesteze chiar la Palatului Cotroceni.

Manifestanţii strigă lozinci împotriva lui Traian Băsescu şi a judecătorilor de la CCR, iar pe bannerele lor este scris: "Parlament eşti dator să ne scapi de dicatator", "Ruşine CCR, Jos dictatura" sau "Parlament fă-ţi datoria şi salvează România!".

 La faţa locului, se află jandarmi, dar şi negociatori care încearcă să-i convingă pe manifestanţi să renunţe, deoarece protestul lor este neautorizat.

 Protestul are loc în paralel cu plenul reunit al Parlamentului care s-a întrunit de la ora 15.00 pentru citirea deciziei CCR de invalidare a referendumului privind demiterea lui Traian Băsescu.

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a anunțat, în jurul orelor 15,30, o amânare a începerii ședinței de plen cu o jumătate de oră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel