Protest al polițiștilor în fața PSD. Coarnă: Am depus cerere
Autor: Bogdan Bolojan | Publicat pe: 28 iun 2017, 12:59
WhatsApp
Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual a solicitat autorizaţie pentru pichetarea sediului PSD cu 25 de persoane, timp de mai multe zile, începând din 10 iulie, a declarat Dumitru Coarnă, preşedintele sindicatului. 

"Noi am făcut cerere la Primăria Capitalei pentru că, începând cu 10 iulie, în fiecare zi, de la ora 10:00 la 14:00, vom picheta sediul PSD. Am solicitat pentru 25 de persoane pentru a evita un eventual refuz din partea Primăriei Capitalei, pentru că acolo e zonă pietonală şi nu vreau să blocăm accesul nimănui. De aceea ne-am limitat la 25 de persoane pentru pichetare. La miting o să venim 25.000. Mitingul, o să vedem astăzi (miercuri n.r), m-au invitat la o discuţie. Am luat toată luna iulie pichetare la sediul PSD, timp în care noi ne consultăm oamenii în ţară şi împreună luăm decizia. Dacă lucrurile nu se rezolvă, aşa cum au rezolvat pentru toţi, e clar că mitingul va fi undeva în luna august. În iulie avem pichetare, deci undeva în luna august vom desfăşura acest miting", a explicat Dumitru Coarnă. 

Potrivit acestuia, nemulţumirile sunt legate de legea salarizării, dar şi în contextul în care sectorul de apărare a primit majorări salariale, iar Ministerul de Interne nu. 

"Nemulţumirile sunt fix de natură salarială. Avem două elemente clare: legea salarizării, care este la preşedintele Iohannis, iar a doua e legată de faptul că au majorat salariile începând cu 1 iulie tuturor celor din sistemul de apărare, siguranţă şi ordine publică, cu 15%, cu excepţia MAI. Singurul minister din domeniul siguranţei naţionale şi ordine publică care nu a beneficiat de niciun fel de majorare este MAI. Ca să vă spun altfel, singurul minister din sistemul public care nu a primit nimic este MAI, iar doamna Olguţa Vasilescu (ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale n.r) minte... Sigur că mergem la origine. Ce să caut la minister? Mergem la sediul PSD, acolo au lucrat la lege domnul Vâlcov (Darius Vâlcov n.r), cu domnul Dragnea (Liviu Dragnea n.r), mergem acolo de unde pleacă lumina... Acolo o să începem cu o pichetare la sediul PSD, de la luminatorii de acolo, acolo o să stăm până nu ştiu când şi sigur că avem solicitări de miting masiv. Tot acolo o să îl facem, la ei acasă, la familiile lor, la palatele lor să facem, pentru că îşi bat joc efectiv", a spus liderul sindical. 

De asemenea, Coarnă a mai precizat că în cadrul Ministerului de Interne angajaţii au un salariu net de 1.546 de lei net, plus norma de hrană, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?