Data actualizării:
Data publicării:

Proiectul "Din suflet pentru suflet de copil. Darul tău și bucuria lor", în parohia Dealu Mare din Dâmbovița

Autor: Crişan Andreescu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Parohia Dealu Mare, Dâmbovița, duminică, de lăstului sec,  enoriașii au avut parte de un eveniment deosebit după slubă, unde câțiva  tineri și-au expus zeci de obiecte realizate de aceștia în cadrul unui proiect intitulat "Din suflet pentru suflet de copil. Darul tău și bucuria lor", proiect al cărui  coordonator a fost preotul paroh Popa Florin Alexandru.

"Proiectul nostru se intitulează "Din suflet pentru suflet de copil, darul tău și bucuria lor", referindu-se la ajutorarea tinerilor dim parohia dâmbăvițeană Dealu Mare, prin confecționarea unor produse artizanale de tineri pentru alți tineri cu nevoi speciale sau cu posibilități materiale reduse" a declarat preorul paroh Popa Florin Alexandru, fiu al acestei parohii, cu har transmis de la tată la fiu și care s-a implicat în această acțiune.

"Tinerii au mers la un atelier de sticlărie unde au pictat produsele oferite, iar acestea sunt vândute enoriașilor după slujba de duminică.  De asemenea, pe lângă această acțiune, tinerii din parohia Dealu Mare au donat și anumite sume de bani pentru acest proiect caritabil.

Beneficiarii acestei acțiuni este un tânăr de 33 de ani care suferă de vasculită cerebrală nediferențiată cu semipareză stânga, dar  și doi copii, unul în vârstă de 3 ani și altul de 3 luni dintr-o familie cu posibilități materiale reduse, urmând ca în zilele următoare să mergem la dimiciliile acestora cu ajutoarele de care au nevoie.

Totul face parte dintr-un proiect al Patriarhiei Române numit "Hristos împărtășit copiilor", proiect care se desfăşoară în ţara noastră din anul 2006, iar  parohia Dealu Mare a  fost  selectată, alături de 11 parohii din Protoieria Pucioasa pentru derularea  acestui proiect" a mai declarat preotul Florin Popa.

Elena Ulieru: Abilitatea de lucra în echipă, pentru a ne ajuta semenii

"Acțiunea a cărei final  a avit loc duminică  în cadrul Parohiei Dealu Mare a avut drept scop  strângerea unor fonduri în vederea ajutorării a trei persoane", a declarat Elena Ulieru, unua dintre tinerele implicate activ în această acțiune.

Cu mic, cu mare, la distribuirea obiectelor 

"Pentru această acțiune ni s-a pus la dispoziție un atelier în  Pucioasa, astfel încât tinerii au putut desena  pe obiectele  din sticlă, iar rezultatul muncii se poate vedea în această expoziție cu vânzare. Pentru a realiza aceste obiecte, colegii mei au stat în atelierul de pictură câteva ore timp de două zile, iar acest fapt ne-a ajutat  să ne dezvoltăm abilitatea de a lucra în echipă și a ne mobiliza pentru a ajuta semenii, a mai declarat Elena Ulieru.   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel