Proiect: Săracii nu mai au voie să deţină maşini
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Din cauza aglomerației, directorul unei municipalități a venit cu o propunere incredibilă: persoanelor care nu au un venit suficient de mare le-ar putea fi interzisă deţinerea unei maşini personale.

Din fericire, această propunere nu a fost emisă de autorităţile noastre, ci de  cele din Dubai, capitala Emiratelor Arabe Unite. Aceasta este   prima capitală din lume unde ar putea fi aplicată o lege incredibilă. Directorul general al municipalităţii, Hussain Lootah, a declarat recent că trebuie luate măsuri drastice pentru reducerea aglomeraţiei din Dubai. Iar una dintre ele poate suna halucinant: celor care nu au un venit suficient le-ar putea fi interzisă deţinerea unei maşini personale, scrie promotor.ro.

Evident, este foarte probabil ca o asemenea propunere să fie nu doar respinsă, dar chiar să devină un motiv de discuţii aprinse. Până la urmă, suntem aproape de situaţia unui atac la drepturile omului - cum este situaţia şi cu legea anti-fumat în maşină.

Însă oficialul vine şi cu argumente: deşi s-a investit mult în infrastructura transportului în comun (în Dubai există autobuze de lux, iar recent a fost inaugurat un nou sistem de tramvaie), mulţi oameni preferă maşinile pentru că sunt... mai ieftine.

Sunt în dezbatere şi alte propuneri: creşterea tarifelor pentru parcări (o oră de parcare în Dubai e de 60 de ori mai ieftină decât în Hamburg, de exemplu), mărirea tarifelor la asigurări sau creşterea preţurilor la carburanţi, dar şi taxe de congestie, precum cea din Londra.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel