Proiect inedit în Cluj. Florile au fost transformate în burse de educație pentru copiii bolnavi de cancer
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
O asociație vrea să-i ajute pe micuții bolnavi să aibă parte de educație, iar două florării şi-au donat încasările unei zile acestui proiect.

Inițiativa i-a atras pe cei care vor cu adevărat să-i ajute pe micii bolnavi. Mulți dintre cei care au „donat” o floare cunosc greutățile prin care trec cei mici. Toate încasările au mers spre copiii ce au afecțiuni oncologice, care sunt astfel sprijiniți să recupereze materia de la școală pe care au pierdut-o cât timp au fost internați.

Vlad Pop, voluntar Asociația Magic a mărturisit pentru Pro TV: „Cred că educația e cel mai important lucru și dacă investim în copii, în educația lor, de fapt investim în educația lor, a țării, a tuturor”. Cele două florării din Cluj-Napoca s-au alăturat cu drag inițiativei  Asociația își propune să aducă la școală 200 de copii care vor termina chimioterapia în acest an.

Leucemia, cel mai întâlnit cancer la copii

În fiecare an, 16 până la 18 din 100.000 de copii din întreaga lume sunt diagnosticați cu cancer. Leucemiile, tumorile cerebrale, limfoamele, precum și tumorile de rinichi, ochi, oase și țesuturi moi sunt cele mai frecvente diagnostice de cancer la această grupă de vârstă.

Un studiu recent efectuat de o echipă de cercetători din SUA a arătat că mai mult de 95% dintre supraviețuitorii de cancer care ating vârsta de 45 de ani se vor confrunta cu o afecțiune cronică din cauza tratamentelor pentru cancer pe care le-au efectuat în copilărie. Cercetătorii au atras atenția asupra faptului că programele naționale de cancer corect implementate pot conduce la o creștere de 30% a ratei de supraviețuire în mai puțin de un deceniu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel