Programul Eco-Ride : Școlile și liceele din Sectorul 3 vor avea rasteluri pentru biciclete și trotinete
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Unitățile de învățământ din Sectorul 3 vor fi dotate în această primăvară cu rasteluri de biciclete și trotinete, în condițiile în care tot mai mulți elevi preferă să vină la ore pe două roți. 

Primăria Sectorului 3 a demarat un amplu program de încurajare a mersului cu mijloace de transport ecologice intitulat “Eco-Ride” care include, într-o primă etapă, montarea de rasteluri metalice de biciclete în curtea fiecărei unități de învățământ din sector. La școala nr. 196 „Federico García Lorca” inițiativa primăriei a fost mai mult decât binevenită. “Am constatat că, zilnic, între 30 și 70 de elevi vin cu bicicleta sau trotineta la școală. Până acum le lăsau pe unde apucau și de aceea salutăm inițiativa montării acestor rastele. Mă bucură ca director de școală, dar mai ales ca profesor să văd că cei mai tineri dintre noi înțeleg cel mai bine să nu încurajeze poluarea”, a explicat directoarea școlii, Camelia Chitcă. “Mi-au spus directorii de școală că, zilnic, cel puțin câteva zeci de copii preferă să folosească bicicleta sau trotineta electrică pentru veni la cursuri. În aceste condiții, ne-am gândit să contribuim și noi ca instituție publică și să oferim niște spații amenajate pentru ca tinerii să își poată lăsa mijlocul de transport în siguranță și într-un mod ordonat” a declarat primarul Sectorului 3, Robert Negoiță.

Primăria a montat deja rasteluri de biciclete la 4 unități de învățământ din sector și acțiunea continuă în funcție solicitările venite din partea școlilor și liceelor. Echipele de lucru ale primăriei vor monta oricâte rasteluri este necesar.

Master plan și piste pentru bicicliști și trotinetiști

Primăria Sectorului 3 vine totodată și în întâmpinarea unei initiative a Primăriei Capitalei care a cooptat cele 6 sectoare intr-o colaborare pentru elaborarea și implementarea unui master plan la nivelul Municipiului Bucuresti, prin care se intenționează stabilirea direcțiilor de dezvoltare a infrastructurii aferente utilizării bicicletei ca mod de transport alternativ urban. Scopul acestui plan este de a identifica traseele pentru a realiza o rețea extinsă de piste de piciclete în vederea încurajării utilizării bicicletei, concomitent cu crearea infrastructurii necesare. Totodata se va urmări asigurarea legăturii Sectorului 3 cu celelalte sectoare învecinate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel