PROGNOZA METEO pe trei luni. Cum va fi VREMEA în martie, aprilie și mai
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pe trei luni, martie, aprilie și mai. Va fi o primăvară rece și ploioasă. 

TEMPERATURI MARTIE. În luna marție, temperatura aerului va avea, în general, valori apropiate de mediile multianuale în sud-esti și sud și sub normalul perioadei în restul teritoriului. Media multianuală lunară este de 3,5 grade Celsius. 

PRECIPITAȚII MARTIE. Precipitațiile vor fi excendentare în toată țara în luna martie. Dacă media multianuală lunară este de 38 l/mp, în luna martie 2015 va atinge 60l/mp în toată țara. 

TEMPERATURI APRILIE. Luna aprilie 2015 se caracterizează prin valori termice apropiate de media multianuală lunară de 9 grade Celsius în sud-estul țării. Însă, în restul regiunilor rămâne sub această medie. 

PRECIPITAȚII APRILIE. Precipitațiile vor rămâne excedentare în centrul și nordul țării. În restul țării se vor apropia de media multianuală de 51 de l/mp. 

TEMPERATURI MAI. 14,9 grade Celsius este temperatura multianuală a lunii mai. Valori apropiate ale temperaturii de această media multianuală vor fi în sud-est și local în sud și vest. În celelalte regiuni, temperaturile prognozate vor fi sub normalul perioadei. 

PRECIPITAȚII MAI. Precipitațiile vor continua să depășească media multianuală de 66 l/mp în luna mai. Cu excepția sud-estului și sudului, care se vor încadra în media, va ploua abundent în restul țării. 

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel