Data actualizării:
Data publicării:

Prognoza ANM pentru luni, 7 octombrie

Autor: Andrei Itu | Categorie: Vremea
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis prognoza meteo pentru luni, 7 octombrie 2024.

Vezi și - Criză umanitară într-o țară din cauza secetei. În Europa inundațiile fac prăpăd - Foto

Potrivit meteorologilor, vremea se va ameliora cu privire la precipitații. Vremea va fi în general frumoasă. Temperaturile vor crește ușor. Va mai ploua doar în prima parte a zilei în Moldova și în Dobrogea, ulterior și în Carpații Orientali.

Temperaturile maxime vor fi între 14 și 23 de grade Celsius. În schimb, noaptea următoare va fi mai răcoroasă. Temperaturile vor scădea până spre 1-2 grade grade Celsius în zona Carpaților Orientali și Carpaților Meridionali. În restul teritoriului României, temperaturile se vor încadra între 10 și 14 grade

Cod Galben de instabilitate atmosferică

Totodată, ANM menține până la ora 8 avertizarea de tip Cod Galben de instabilitate atmosferică:

"În intervalul menționat, în Dobrogea, nordul și nord-estul Munteniei, vestul, centrul și sudul Moldovei și sud-estul extrem al Transilvaniei vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, izolat însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Cantitățile de apă vor fi local de 20...30 l/mp și izolat de peste 35...40 l/mp", conform ANM.

La București, cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab, până la moderat. Temperatura maximă va ajunde la 20-21 de grade. Minima de la noapte va coborî spre 12-13 grade.

Buzău: Locuinţe inundate în urma precipitaţiilor de luni dimineaţă. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău a intervenit.

Patru locuinţe au fost inundate, iar o persoană s-a autoevacuat după ce a fost surprinsă de ape într-un autoturism, în urma precipitaţiilor înregistrate luni dimineaţă, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău. Potrivit sursei citate, mai multe echipaje au fost solicitate să intervină în jurul orei 7,00 în municipiul Buzău şi în localităţile limitrofe.

'Trei locuinţe inundate în municipiul Buzău - intervine Detaşamentul Buzău, o societate comercială inundată - intervine Detaşamentul Buzău.

Alte situaţii cunoscute: o locuinţă inundată în comuna Ţinteşti - acţionează SVSU, salvare persoană din auto inundat în municipiul Buzău, pod Bariera Brăilei (a ignorat recomandările echipei de la Compania de Apă) - persoana s-a autoevacuat până la sosirea pompierilor', a precizat ISU Buzău. Pe raza municipiului Buzău acţionează două echipaje de pompieri şi două echipe de la Compania de Apă, conform Agerpres.

Când încep să crească temperaturile

Mihai Huștiu, meteorolog de serviciu la ANM, a spus mai multe detalii despre când vor crește temperaturile, în cadrul unei intervenții telefonice la Antena 3 CNN.

"De marți încolo temperaturile încep să crească și ajungem din nou la o vreme mai caldă față normal. Undeva de joi sau vineri temperaturile din nou vor fi de 27-28 de grade. Sunt valori termice cu 6-7 grade mai ridicate față de normal, cu alte cuvinte avem parte de alternanțe termice", a declarat Mihai Huștiu. Vezi articolul aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel