Data publicării:

Prof. dr. Cătălina Poiană: Nu șpăgii, nu corupției și nu elementelor de acest gen în cadrul unui act medical

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Foto Crișan Andreescu - DCNews
Foto Crișan Andreescu - DCNews
Prof. dr. Cătălina Poiană a vorbit despre șpaga la care recurg unii medicii.

Prof. dr. Cătălina Poiană a vorbit în cadrul unei dezbateri de la Colegiul Medicilor din Municipiul București, despre cazul medicului Petreanu.

„În spațiul public în ultima perioadă au apărut foarte multe evenimente reprobabile. A avut loc o tragedie. Moartea unui om este o tragedie, moartea unui coleg este o tragedie, iar în fața unei tragedii trebuie păstrat un moment de reculegere. Orice tragedie trebuie, însă, parcursă cu decență și în tăcere.

Orice escaladare a emoționalului creat de acest lucru nu poate să aducă decât deservicii breslei medicale, iar mesajele care au ocupat spațiul public în ultimele săptămâni au reușit să creeze o polarizare a societății, să dezbine extraordinar lumea medicală și să creeze o lipsă și mai mare de încredere în ceea ce privește relația pacient-medic. Dacă ne dorim ceva, ne dorim să întărim acestă relație. Colegiul Medicilor din Municipiul București a fost singura organizație profesională care a luat atitudine față de aceste fenomene și, practic, poziția noastră a fost una clară: nu șpăgii, nu corupției și nu elementelor de acest gen în cadrul unui act medical.“, a spus Cătălina Poiană.

CITEȘTE ȘI         -        Radu Gănescu, răspuns pentru pacienții care întreabă „ce să dau la medic?”. Am avut prostul obicei să ascundem totul sub preș / video

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel