Prof. Dr. Călin Giurcăneanu: Cât de eficiente sunt băile în lapte. Am citit o chestiune interesantă / video
Prof. Dr. Călin Giurcăneanu, renumit medic dermatolog, a fost invitat la interviurile DC News și DC Medical, unde a vorbit despre băile în lapte.
Potrivit medicului există o mulțime de vitamine foarte necesare unei bune evoluții a pielii, iar aceste vitamine se regăsesc și în lapte, și preparatele din lapte. Recomandarea acestuia este să folosim laptele ca și aliment, nu pentru ne îmbăia.
„Laptele are în componență substanțele utile, de aceea exista în antichitate soluția îmbăierii în lapte.”, a spus Val Vâlcu.
„Cleopatra era cu astfel de elemente.”, a completat Prof. Dr. Călin Giurcăneanu.
„Ajută? Pare a fi neigienic”, a întrebat Val Vâlcu.
„Eu mă refeream la alimente, nu știu cât îmbăiatul în lapte, mai ales pe vremea respectivă, era și nepasteurizat era și plin de tot felul de Bordetelle și alte bacterii, încât lucrul ăsta nu cred că este de luat în seamă. Hipocrate nu recomandă. Am citit o chestiune legată de Hipocrate și nu recomanda băile în lapte și asta era cu 400 de ani înaintea erei noastre.”, a spus Prof. Dr. Călin Giurcăneanu.
VEZI ȘI: Prof. Dr. Călin Giurcăneanu: Cum putem prelungi tinerețea pielii și care este cea mai bună cremă / video
„Cum am putea prelungi aspectul tânăr al pielii dacă ne-am proteja de expunerea la soare?”, a întrebat Val Vâlcu.
„Sigur că îmbătrânirea pielii poate fi cea fiziologică, cronologic cu vârsta, pe care o are individul și cosmetica lupta cu aceste probleme. În ce privește procesul de foto-îmbătrânire, ăsta, într-adevăr, ar putea să fie foarte bine prevenit chiar în săptămâna, sau puținele zile, în care se duce omul la mare în timpul verii, utilizând cu multă rigurozitate cremele acestea de fotoprotecție.”
Între SPF50 și SPF15 diferența este foarte mică, doar cu câteva minute trebuie să te expui mai puțin decât unul care suportă mai bine.", a spus Prof. Dr. Călin Giurcăneanu.
„Dacă te dai cu SPF50 tot te prinde soarele.”, a adăugat Val Vâlcu.
„Da, sigur că da, te prinde. Și te prind mai ales ultravioletele A care trec fără probleme, dar și ultravioletele B. Depinde și de tipurile de creme. Sunt tipuri de creme anorganice, cele care conțin mai ales dioxid de titan sau oxid de zinc, sunt niște filtre foarte puternice. Evident că nici ele nu opresc total trecerea ultravioletelor A sau Ultravioletelor B. ... Citește mai mult AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News