Lazăr, discuție cu procuratura din Marea Britanie. Procuror delegat în România
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Augustin Lazăr a primit joi o delegaţie a Serviciului de Procuratură al Coroanei din Marea Britanie, care a efectuat o vizită de lucru în România, pe agenda discuţiilor aflându-se cooperarea judiciară dintre cele două ţări.

"Printre temele abordate în cadrul discuţiilor purtate cu reprezentanţii Ministerului Public s-a numărat îmbunătăţirea cooperării judiciare în materie penală între România şi Regatul Unit al Marii Britanii. De asemenea, membrii delegaţiei britanice şi-au exprimat interesul pentru trimiterea unui magistrat de legătură în România", se precizează într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), transmis Agerpres.

Conform aceleiaşi surse, delegaţia britanică a efectuat ulterior o vizită la Muzeul Naţional de Istorie a României, care deţine ca exponate obiecte de patrimoniu recuperate ca urmare a cooperării judiciare între România şi Marea Britanie.

Delegaţiile participante la discuţii

Din delegaţia britanică au făcut parte Debbie Price, director internaţional şi procuror delegat şef al Coroanei în cadrul Diviziei împotriva Crimei Organizate şi de Justiţie Internaţională, Frances Kennah, consilier pentru justiţie internaţională în cadrul Diviziei împotriva Crimei Organizate şi de Justiţie Internaţională, precum şi Sally Cullen, avocat calificat în Scoţia, Anglia şi Ţara Galilor, magistrat de legătură cu Italia.

Din partea Ministerului Public au participat la discuţii, printre alţii, Nadina Spânu, procuror şef al Serviciului de cooperare judiciară internaţională, relaţii internaţionale şi programe din cadrul PÎCCJ, Ingrid Petcu, procuror şef în cadrul Serviciului de cooperare internaţională, de informare şi relaţii publice al Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi Camelia Stoina, procuror şef al Biroului de cooperare, reprezentare şi asistenţă judiciară internaţională din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Vezi şi: Augustin Lazăr despre achitări: Există un stat de drept

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel