Procurorii au renunțat la procesul împotriva lui Amy Cooper, femeia care a mințit poliția că este amenințată de un bărbat de culoare
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Incidentul a avut loc în Central Park, NY. Foto: JodesJ via Pixabay
Incidentul a avut loc în Central Park, NY. Foto: JodesJ via Pixabay
Procurorii newyorkezi au renunțat la procesul împotriva lui Amy Cooper, femeia care a ajuns în atenția opiniei publice după ce s-a luat de un bărbat de culoare, în Center Park, care o rugase să-și țină câinele în lesă.

Conform The Guardian, tânăra a fost acuzată de minciună, în iulie 2020, după confruntarea cu bărbatul, Christian Cooper (n.r., potrivire de nume). Femeia își plimba câinele prin parc când a dat de Cooper, privitor de păsări. El a rugat-o să-și lege câinele cu o lesă, potrivit legilor parcului. Ea a refuzat, iar el a filmat întâmplarea; de atunci, femeia a avertizat că va suna poliția pentru că viața îi este în pericol.

Incidentul a stârnit discuții intense despre rasism în Statele Unite, atrăgând atenția asupra persoanelor albe care raportează poliției persoane afro-americane pentru lucruri de zi cu zi. Procurorii au transmis, acum, că Amy Cooper a făcut terapie, incluzând lecții despre părtinirea pe bază de rasă. Terapistul a numit sesiunile „o experiență cu însemnătate”, spunând că femeia „a învățat multe”. Astfel, judecătorul a renunțat la acuzații.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel