Procurorii au găsit nereguli grave la Suceava din cauza COVID - 19, informează Digi 24
Procurorii suceveni au găsit nereguli grave la Suceava.
Procurorii suceveni au găsit nereguli grave la Suceava, conform Digi 24.
Explicând situația, reporterul Andreea Georgescu a spus: „Procurorii suceveni au verificat pe parcursul ultimei săptămâni mai multe documente de la Spitalul Județean de Urgențe din Suceava, dar și de la Direcția de Sănătate Publică din Suceava. S-au sesizat din oficiu încă de acum o săptămână în legătură cu ce s-a întâmpla la Spitalul Județean care fost închis complet după confirmarea mai multor cazuri de îmbolnăvire Covid-19, atât în rândul pacienților, cât și în rândul cadrelor medicale".
Protocoalele medicale, nerespectate
„Procurorii au fost determinați să extindă această anchetă pentru abuz în serviciu și fals intelectual. Au pornit de la acel număr mare de decese, care au fost chiar și de acum o săptămână, comunicate într-o singură zi. Au ajuns la concluzia că nu au fost respectate protocoalele medicale, atât cu privire la îngrijirea pacienților suspecți, cât și cu privire la circuitul acestora în cadrul spitalelor", a mai spus jurnalista.
Testare preferențială
„Anchetatorii au mai descoperit până acum că testarea nu s-a făcut conform protocoalelor medicale, la nivelul județului Suceava, în special în legătură cu acel focar de la Spitalul Județean și că pe lista de testare au fost favorizați oameni care nu aveau nicio legătură cu spitalul, pe pile. În schimb, au fost întârziate teste ale unor cadre medicale care au stat degeaba în izolare și ne amintim că au fost în jur de 100 de cazuri de teste care au fost trimise la laboratoare prea târziu. În acest fel, ele nu au mai fost viabile", a mai zis Georgescu.
Intervenție cât mai rapidă
„Procurorii suceveni au spus că încearcă să strângă cât mai multe probe cât mai rapid cu putință, pentru a face lumină în legătură cu ce s-a întâmplat acolo, însă fără să blocheze și mai mult activitatea din localitate. În acest moment, cercetarea se face cu privire la fapte: zădărnicirea combaterii bolilor, abuz în serviciu și fals intelectual. Există indicii că o parte din faptele de zădărnicire au fost săvârșite după modificarea legislației penale, așa că vor fi grav pedepsite, chiar și cu 15 ani de închisoare. Fiecare caz în parte trebuie să fie analizat de procurori, să vadă exact ce s-a întâmplat, când a fost internat fiecare pacient în parte, dacă s-au respectat sau nu protocoalele medicale, dacă s-a cerut testul la timp, cum a fost acesta făcut etc.", a încheiat jurnalista.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News