Un judecător și o procuroare din Iași au dat școala în judecată pentru că fiul lor a luat nota 1 la Muzică
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
O familie de magistrați din Iași a dat școala în judecată pentru că fiul lor a luat nota 1 la Muzică.    

Caz mai puțin obișnuit în Iași. O familie de magistrați din Iași a dat Colegiului Național în judecată după ce fiul lor a primit nota 1 la Muzică, după ce n-a știut să pună notele în portativ la o lucrare de control. Mama băiatului este fostă prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătorie, actual procuror militar, iar tatăl este judecător la Tribunalul Iași.

Inițial, aceștia ar fi cerut conducerii școlii anularea notei pe care o consideră pentru că elevul nu a copiat, dar directoarea a chemat alți doi profesori de Muzică pentru a analiza situația, iar aceștia au deliberat spunând că nota 1 este cea corectă deoarece regulamentul ar permite notarea cu 1 și dacă nu scrii nimic în lucrare, nu doar în cazurile în care copiezi. Nemulțumiți de decizie, părinții magistrați au reclamat cazul la Inspectoratul Școlar, iar apoi au ajuns în instanță.

Nota a fost acordată anul trecut, dar judecarea încă nu a început

"Familia de magistrați consideră că nota 1 primită de fiul lor, elev în clasa a VI-a la Colegiul Național din Iași nu se poate acorda decât dacă profesorul a constatat o fraudă, respectiv că ar fi copiat. Ori, fiul lor a primit nota 1 la Muzică pentru neștiință, nu ar fi transcris corect notele muzicale. Acum Colegiul Național Iași a fost chemat în instanță pentru anularea evaluării făcute anul trecut la disciplina Educație Muzicală.

Completul de judecată din Bacău a declinat însă competența către Tribunalul din Iași, unde magistratul desemnat prin repartizare aleatorie a depus o cerere de abținere pentru că este coleg de instanță cu tatăl copilului. Părinții au solicitat Curții de Apel să strămute cazul la o altă instanță din țară, având în vedere calitatea lor de magistrați. Așadar, nici până acum judecarea anulării notei primite de elev nu a început, deși nota a fost acordată anul trecut", a relatat Gabriela Mladin ,corespondent Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel