Problemele de memorie, cauzate de prea multă informaţie irelevantă
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Amnezie - fotografie cu rol ilustrativ
Amnezie - fotografie cu rol ilustrativ

Dacă vă luptaţi să vă amintiţi nume şi numere de telefon sau nu reuşiţi să urmăriţi intriga unui film, nu vă faceţi probleme. Se întâmplă pentru că ştiti de fapt prea multe lucruri şi aveţi nevoie „să vă faceţi curat“ prin minte, susţin oamenii de ştiinţă canadieni, preluaţi de cotidianul Daily Mail.

Experimentele arată că problemele de memorie care vin cu vârsta nu sunt cauzate pur şi simplu de încetinierea activităţii cerebrale. În schimb, aceste probleme de memorie au legatură cu faptul că, odată ce deţin din ce în ce mai multe informaţii, creierelor le este din ce în ce mai greu să oprească informaţiile irelevante de a interfera cu sarcinile prezente. Studiile au fost întreprinse de cercetătorii canadieni de la Universitatea Concordia din Montreal şi au cuprins trei experimente.

Primul experiment a urmărit compararea memoriei de lucru a tinerilor şi bătrânilor şi a constat în punerea la dispoziţie a unor grupuri de propoziţii voluntarilor implicaţi. Aceştia trebuiau să evalueze dacă fiecare propoziţie are sens şi apoi să-şi amintească ultimul cuvânt din fiecare propoziţie.

În general, tinerii, cu vârsta medie de 23 de ani, s-au descurcat mai bine decât cei mai în vârstă, susţine Quaterly Journal of Experimental Psychology.

sursa: Agerpres

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel