Problemele cardiace ale animalelor de companie ar putea avea legătură cu o variantă de COVID-19
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Problemele cardiace ale animalelor de companie ar putea avea legătură cu o variantă de COVID-19  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Problemele cardiace ale animalelor de companie ar putea avea legătură cu o variantă de COVID-19 / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Un nou studiu arată că animalele de companie ar putea fi afectate de noile variante de COVID-19.

Un nou studiu preliminar a sugerat că s-ar putea ca un număr mic de animale care au dezvoltat probleme cardiace au fost, de asemenea, infectate cu varianta B117 SARS-CoV-2 care a apărut în Marea Britanie.

În primul rând, acest studiu arată doar posibilitatea unei legături între problemele cardiace ale acestor animale și virusul SARS-CoV-2, așa că stăpânii animalelor de companie nu au de ce să își facă probleme în momentul de față. Totuși, acum câteva zile, noua tulpină britanică a fost depistată la o pisică din Italia (vezi mai multe AICI).

Studiul a fost realizat de mai mulți medici veterinari care se concentrează pe probleme cardiace. La sfârșitul anului trecut, aceștia au observat o creștere semnificativă a cazurilor de tip de inflamație cardiacă numită miocardită atât la pisici, cât și la câini.

„Această creștere bruscă a cazurilor părea să imite curba și cronologia pandemiei umane COVID-19 din Marea Britanie datorită variantei B117, începând cu jumătatea lunii decembrie 2020, atingând vârful la sfârșitul lunii ianuarie 2021", au precizat cercetătorii. Echipa a constatat, de asemenea, că majoritatea proprietarilor de animale de companie bolnave prezentau simptome COVID-19 cu 3-6 săptămâni înainte ca animalele lor de companie să se îmbolnăvească, iar unii au dat rezultate pozitive pentru boală.

Deși s-a confirmat doar un număr limitat de cazuri de COVID-19 la animalele de companie, niciunul dintre animale nu a prezentat simptome clasice de COVID-19, cum ar fi probleme ușoare digestive sau respiratorii, potrivit ScienceAlert.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel