Probleme pentru telefoanele cu Android. Ce poți păți dacă ai un smartphone foarte vechi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Probleme pentru telefoane cu Android. Ce poți păți dacă ai un smartphone foarte vechi  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Probleme pentru telefoane cu Android. Ce poți păți dacă ai un smartphone foarte vechi / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Persoanele care dețin telefoane foarte vechi cu Android pot întâmpine probleme începând cu data de 27 septembrie 2021.

Google va opri complet serviciile sale pentru telefoanele foarte vechi ce folosesc sistemul de operare Android, anunță Mashable. Însă nu îți fă griji, telefonul Samsung pe care l-ai cumpărat în urmă cu 3 ani va continua să funcționeze.

Google a luat măsura pentru telefoanele cu adevărat antice – cele care rulează pe un Android 2.3.7 sau mai vechi. Asta înseamnă că e vizat sistemul de operare Android Gingerbread care a fost lansat în urmă cu peste un deceniu, în decembrie 2010, și cele mai vechi decât acesta.

Însă ținând cont că miliarde de telefoane ce folosesc sistemul Android au fost vândute, numărul utilizatorilor ce vor fi afectați nu va fi probabil nesemnificativ. Vestea a fost anunțată chiar de Google într-un document de suport tehnic:

„Ca parte a eforturilor noastre continue de a asigura siguranța utilizatorilor, Google nu va mai permite logarea cu dispozitive Android care rulează pe Android 2.3.7 sau sisteme mai vechi începând cu 27 septembrie 2021”.

„Dacă vă logați în dispozitivul dumneavoastră după 27 septembrie, s-ar putea să primiți erori privind numele de utilizator sau parola când încercați să folosiți produse Google și servicii ca Gmail, Youtube și Maps”, adaugă documentul.

Telefoanele mai noi nu vor avea probleme

Ținând cont de cât de integrate sunt aplicațiile și serviciile Google dispozitivelor Android, pentru mulți utilizatori această măsură va face telefonul practic inutil. Însă există și o umbră de speranță pentru nostalgici: dacă dispozitivul poate fi actualizat la o versiune mai nouă de Android (de la 3.0+ în sus) acesta va putea să scape de trista soartă.

Dar este important de menționat că oricum nimeni nu ar trebui să folosească un dispozitiv atât de vechi din motive de securitate – erorile și problemele se acumulează în timp și crește probabilitatea ca dispozitivul să fie infectat cu malware, precizează BizBrașov.

Google interzice aplicațiile pentru tinere care caută bărbați mai în vârstă și mai înstăriți

Google tocmai a publicat schimbări ale politicilor pentru aplicațiile din Magazinul Play, transmite Android Police. Printre acestea se numără atât câteva modificări care țin de legalitate care afectează unele aplicații matrimoniale.

Astfel, compania a actualizat politicile pentru a interzice „relațiile sexuale pentru care se plătesc bani”, caracteristică ce se găsește în aplicațiile în care tinerele își găsesc bărbați mai în vârstă și mai înstăriți. Termenul este mai cunoscut în engleză: „Sugar daddy”. Bineînțeles, nu este obligatoriu ca doar fetele să folosească aceste aplicații. Personal, habar nu aveam că aceste aplicații chiar există pe Magazin Play, dar de acum sunt ilegale (citește AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel