Probleme de securitate la browserul Internet Explorer
Data publicării:
Autor: Toma Teodora Antonia
WhatsApp

Corporația Microsoft avertizează despre descoperirea nouă a unei erori trecute cu vederea, detectată la browserul lor, Internet Explorer. Aceasta face computerele personale vulnerabile la atacurile hackerilor, iar compania recomandă clienților să descarce un software antivirus care să diminueze riscul de infecții.

Defectul de securitate prejudiciază sute de milioane de utilizatori ai browserului. Corporația afirmă că atacatorii pot exploata eroarea pentru a infecta computerul oricui vizitează un site vicios, facilitând preluarea totală a controlului asupra dispozitivului victimei. Marele producător și-a sfătuit clienții pe site-ul propriu să instaleze programul de securitate ca o măsură interimară, oferindu-și timp să rezolve problema și să pună la punct o nouă versiune sigură a browserului. Specialiștii se așteaptă ca îmbunătățirea să fie disponibilă într-o săptămână.

Softul de securitate gratuit, cunoscut ca EMET ( Enhanced Mitigation Experience Toolkit ), este pus la dispoziție printr-un anunț informativ pe site-ul Microsoft. El trebuie descărcat, instalat și apoi configurat manual să protejeze computerele de noua amenințare descoperită, anunță site-ul oficial. Precizarea include și ajustarea unor setări de securitate ale sistemului de operare Windows pentru a împiedica încercările de virusare, dar clienții sunt avertizați că acest lucru poate avea impact asupra eficienței de utilizare a PC-ului.

Experții în securitate spun că măsurile indicate de Microsoft sunt problematice și mai greu de implementat,  sfătuindu-i pe utilizatorii Windows să-și schimbe temporar browserul de căutare, apelând la rivalele Google Chrome, Mozilla Firefox sau Opera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel