Data publicării:

Probleme cu legea pentru proprietarul clubului Tottenham. Ce acuzații i se aduc?

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Proprietarul clubului Tottenham este acuzat că a orchestrat o schemă de tranzacții privilegiate.  

Proprietarul lui Tottenham Hotspur, Joe Lewis, a fost acuzat de „orchestrarea scheme de concurență neloială”, a declarat avocatul american Damian Williams, scrie BBC.

Williams a folosit un anunț video pentru a-l acuza pe miliardarul britanic că folosește informații privilegiate pentru a trimite cadouri „prietenilor și iubitelor sale”.

Lewis „a fost inculpat și va merge în fața justiției”, în Districtul de Sud din New York (SDNY), a spus Williams.

În declarația video, postată pe Twitter, domnul Williams a prezentat o serie de acuzații împotriva domnului Lewis. O declarație oficială scrisă, cunoscută sub numele de rechizitoriu, nu a fost încă eliberată.

„Credem că, de ani de zile, Joe Lewis a abuzat de accesul său la sălile de consiliu corporative și a furnizat în mod repetat informații privilegiate partenerilor săi romantici, asistenților săi personali, piloților săi privați și prietenilor săi”, a spus domnul Williams în videoclip.

Williams, ofițerul șef al poliției federale pentru SDNY, a susținut că cunoscuții domnului Lewis au folosit aceste informații pentru a câștiga milioane de dolari la bursă.

„Mulțumită lui Lewis, acele pariuri au fost un lucru sigur”, a susținut el.

Lewis deține sute de active, inclusiv clubul Spurs din Premier League și o participație în lanțul britanic de pub-uri Mitchells & Butlers. Revista Forbes i-a estimat recent averea la 4,73 miliarde de lire sterline (6,1 miliarde de dolari).

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel