Urmărește emisiunea live
Problemă mai GRAVĂ decât coronavirusul. Diaconescu, neurolog: A scăzut numărul! Oamenii se TEM s-o mai facă!
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Senatorul Renică Diaconescu, medic neurolog, a venit la spital în plin ”război medical”.

Într-un interviu pentru DC Medical, Renică Diaconescu a povestit ce efect dur are pandemia printre bolnavii care suferă de alte probleme de sănătate. Oamenii se tem să mai vină la spitale de teamă să nu se infecteze cu coronavirus chiar dacă au făcut accident vascular cerebral.

”Ne-a scăzut numărul de trombolize. Trombiliza o efectuăm la pacienții cu accident vascular acut în primele patru ore. În luna martie am făcut doar două trombolize. De obicei, făceam lunar 10-14. Pacienții, chiar dacă fac accidente vasculare, nu se mai adresează serviciilor de urgență... probabil de teama că ajung la spitale și se infectează acolo”, a spus senatorul Renică Diaconescu, medic neurolog, la DC Medical.

”Sau sunt pacienți departe de aparținători. Există restricția de a merge la părinți. Așa că... vine Salvarea, găsesc omul singur în casă. Noi nu avem datele concrete când s-a instalat accidentul vascular cerebal din moment ce persoana respectivă era singură. Neavându-le... nu putem să-l trombolizăm. Asta e o mare problemă”, a zis senatorul Renică Diaconescu, medic neurolog.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel