Data publicării:

Prințul William, intervenție pe tema conflictului din Gaza: Prea mulți au fost uciși. Luptele trebuie să înceteze cât mai curând posibil

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Este rar ca membrii Familiei Regale să facă comentarii publice cu privire la astfel de chestiuni controversate, dar Prințul William a ieșit în față și a început să își exprime gândurile în legătură cu situația din Gaza.

Într-o declarație rară despre criza din Gaza, Prințul de Wales a spus " mă agăț de speranța că se poate găsi un viitor mai bun și refuz să renunț la acest lucru".

"Rămân profund îngrijorat de costul uman teribil al conflictului din Orientul Mijlociu de la atacul terorist al Hamas din 7 octombrie", a declarat el.

"Eu, ca mulți alții, vreau să văd sfârșitul luptelor cât mai curând posibil. Există o nevoie disperată de un sprijin umanitar sporit pentru Gaza. Este esențial ca ajutorul să ajungă și ca ostaticii să fie eliberați", a mai spus acesta.

"Uneori, doar atunci când ne confruntăm cu amploarea suferinței umane, ne dăm seama de importanța unei păci permanente. Chiar și în cel mai întunecat moment, nu trebuie să cedăm disperării", a afirmat William.

Declarația a fost emisă după ce s-a aflat că prințul William urmează să efectueze o serie de angajamente pentru a evidenția situația dificilă a tuturor celor afectați de conflictul actual.

În zilele următoare, el se va întâlni cu organizații caritabile din Marea Britanie care oferă sprijin umanitar în regiune și va asculta despre condițiile cu care se confruntă cei care lucrează la fața locului.

De asemenea, se va alătura unei conversații la o sinagogă cu tineri dintr-o gamă largă de comunități pentru a rvorbi despre creșterea antisemitismului în întreaga lume.

În luna octombrie a anului trecut, prințul William a făcut ceea ce a fost considerat o intervenție neașteptată atunci când Palatul Kensington a publicat o declarație în care își exprima profunda suferință a sa și a Prințesei de Wales în legătură cu evenimentele devastatoare care se desfășoară în regiune.

Este rar ca membrii Familiei Regale să facă comentarii publice cu privire la astfel de chestiuni controversate.

"Prințul și prințesa au fost profund îngrijorați de evenimentele care s-au desfășurat la sfârșitul anului 2023"

Sky News a aflat că prințul William a urmărit îndeaproape evenimentele, iar îngrijorarea sa cu privire la impactul uman, în special asupra tinerilor din ambele tabere, l-a determinat să vrea să facă mai mult în limitele diplomatice ale poziției sale.

Într-un comunicat de presă care anunță cele două vizite ale moștenitorului tronului, Palatul Kensington a declarat "Prințul și prințesa au fost profund îngrijorați de evenimentele care s-au desfășurat la sfârșitul anului 2023 și continuă să aibă în inimile și în gândurile lor toate victimele, familiile și prietenii lor".

Declarația lor din octombrie a recunoscut ororile trăite de familiile nevinovate din ambele tabere, purtătorul lor de cuvânt spunând "Prințul și Prințesa de Wales sunt profund tulburați de evenimentele devastatoare care s-au desfășurat în ultimele zile".

Purtătorul de cuvânt a adăugat: "Ororile provocate de atacul terorist al Hamas asupra Israelului sunt îngrozitoare. În timp ce Israelul își exercită dreptul la autoapărare, toți israelienii și palestinienii vor continua să fie urmăriți de durere, frică și furie în perioada următoare. Altețele Lor Regale poartă în inimile și în gândurile lor toate victimele, familiile și prietenii lor."

În iunie 2018, prințul William a devenit primul membru al familiei regale care a vizitat Israelul și teritoriile palestiniene. Aceasta continuă să fie considerată una dintre cele mai sensibile și mai provocatoare călătorii diplomatice ale sale de până acum. În timpul călătoriei de patru zile, el și-a exprimat propriile speranțe pentru o "pace durabilă" în regiune, conform SkyNews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel