Prinții William și Harry, față în față. Au dezvelit împreună statuia prințesei Diana - VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Prinții William și Harry, din nou împreună. Au dezvelit statuia Prințesei Diana / Foto: Facebook The Royal Familly
Prinții William și Harry, din nou împreună. Au dezvelit statuia Prințesei Diana / Foto: Facebook The Royal Familly
Statuia prințesei Diana, comandată de fiii săi, a fost inaugurată astăzi în Londra.

Prinţii Harry şi William s-au întâlnit astăzi și au dezvelit împreună statuia Prințesei Diana, după ce în ultimele 18 luni abia și-au vorbit. Cei doi frați au inaugurat împreună joi, în cadru restrâns, o statuie în amintirea mamei lor, în ziua în care aceasta ar fi împlinit vârsta de 60 de ani. Grupul statuar, care îi înfățișează pe cei doi frați alături de mama lor este amplasat în grădinile Palatului Kensington din Londra.

Palatul Kensington a transmis că grădina scufundată a fost „una dintre locațiile preferate ale prințesei” când a trăit acolo. Mai bine de 4.000 de flori au fost plantate pentru redecorare, iar durata întregului proces a fost de 1.000 de ore. Grădina se află în Parcul Hyde din Londra și va fi deschis publicului gratuit, de mâine, în intervalul de timp în care este și palatul deschis.Statuia,  realizată de Ian Rank-Broadley o arată pe prințesa Diana cu brațele în jurul a doi copii, cu un alt băiețel urmând în spate. În imaginile video apărute în spațiul public se vede cum prinţii Harry şi William dezvelesc împreună statuia, vorbesc și își zâmbesc unul altuia.

„În fiecare zi, ne dorim ca ea să fie încă cu noi, iar speranța noastră este că această statuie va fi văzută pentru totdeauna ca un simbol al vieții ei și a moștenirii pe care a lăsat-o. Astăzi, la ceea ce ar fi fost cea de-a 60-a aniversare a mamei noastre, ne amintim dragostea, puterea și caracterul ei - calități care au făcut-o o forță pentru bine în întreaga lume, schimbând nenumărate vieți în bine. Mulțumim lui Ian Rank-Broadley, Pip Morrison și echipelor lor pentru munca lor remarcabilă, prietenilor și donatorilor care au ajutat la realizarea acestui lucru și tuturor celor din întreaga lume care păstrează vie memoria mamei noastre.", au spus cei doi prinți într-o declarație comună. 

 

Despre ce au vorbit cei doi

Evenimentul a fost prima apariție împreună a celor doi frați din aprilie, când William și Harry s-au văzut la înmormântarea Ducelui de Edinburgh, prințul Philip. Prinții William și Harry au schimbat câteva cuvinte despre victoria Angliei la euro, potrivit DailyMail. Și discuția a continuat, frații mergând împreună în grădină pentru a-și aminti de regretata lor mamă. Harry a ar fi fost mult mai zâmbitor decât William, care părea mult mai serios. Harry a a plecat apoi brusc, părăsind Palatul Kensington după doar 90 de minute, în ciuda sosirii cu doar 15 minute înainte de începerea ceremoniei.

Designul statuii a fost ținut în secret până acum. Sculptorul pare să se fi inspirat din felicitarea oficială a prințesei Diana din 1993, prima în care apare fără prințul Charles.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel