Data publicării:

Prin decizia Romgaz și OMV Petrom privind dezvoltarea perimetrului Neptun Deep, România face încă un pas către dobândirea independenței energetice, susține Dan Motreanu 

Autor: Valentina Miu | Categorie: Politica
WhatsApp
Sursă: Facebook Dan Motreanu
Sursă: Facebook Dan Motreanu
Prin decizia Romgaz și OMV Petrom privind dezvoltarea perimetrului Neptun Deep, România face încă un pas către dobândirea independenței energetice, a transmis miercuri, 21 iunie, europarlamentarul PNL Dan Motreanu.

„România face încă un pas către dobândirea independenței energetice prin decizia Romgaz și OMV Petrom privind dezvoltarea perimetrului Neptun Deep, cel mai mare proiect de gaze naturale din zona românească a Mării Negre.

Realizarea acestei investiții va însemna că România va avea o producție dublă de gaze naturale și va fi cel mai mare producător din Uniunea Europeană.

Demararea acestui proiect a fost posibilă datorită măsurilor luate din 2019 și până astăzi de guvernele cu premieri liberali și actelor normative votate de parlamentarii liberali.

În această perioadă, a fost abrogată ordonanța prin care fusese amânată exploatarea gazelor (OUG 114/2018), Parlamentul a modificat legea offshore, ceea ce a permis demararea proiectelor de exploatare a gazelor naturale din Marea Neagră.

De asemenea, Transgaz, OMV-Petrom și Romgaz au semnat un acord privind transportul gazelor naturale din Marea Neagră către beneficiarii autohtoni, operatori economici sau gospodării.

Anul trecut, am aprobat, în Parlamentul European, folosirea gazelor naturale și a energiei nucleare în tranziția către o economie verde”, a transmis Dan Motreanu.

 

2. -imagine fara descriere- (sprijin-pentru-producatorii-romani-afectati-de-importurile-de-zahar-din-ucraina--dan-motreanu--solicitare-catre-comisia-europeana-2_27646000_85630200.jpg)

VEZI ȘI: OMV Petrom și Romgaz, decizia finală de investiție pentru Neptun Deep. Începe exploatarea gazelor naturale din Marea Neagră

OMV Petrom și Romgaz anunță începerea exploatării gazelor din Marea Neagră, proiect de investiție demarat sub denumirea Neptun Deep.

Conform anunțului oficial, Neptun Deep va furniza un volum total de aproximativ 100 miliarde metri cubi de gaze. De asemenea, se estimează că producția de gaze naturale va începe în 2027. România va deveni cel mai mare producător de gaze din UE, odată cu demararea acestei investiții de 4 miliarde de euro, pentru dezvoltarea proiectului. 

”OMV Petrom, cea mai mare companie integrată de energie din sud-estul Europei, și Romgaz, cel mai mare producător și principal furnizor de gaze naturale din România, au aprobat planul de dezvoltare a zăcămintelor comerciale de gaze naturale Domino și Pelican Sud din perimetrul Neptun Deep. Acesta urmează să fie depus la Agenția Națională pentru Resurse Minerale pentru confirmare. OMV Petrom este operatorul, fiecare dintre companii având o participație de 50% în proiect.

OMV Petrom și Romgaz vor investi până la 4 miliarde de euro pentru faza de dezvoltare a proiectului, care va genera o producție de circa 100 miliarde de metri cubi de gaze naturale.

Citește continuarea pe: https://www.dcnews.ro/omv-petrom-si-romgaz-decizia-finala-de-investitie-pentru-neptun-deep-incepe-exploatarea-resurselor-din-marea-neagra_920314.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel