Primul turist ROMÂN confirmat cu COVID-19 în Grecia. Toți turiștii contacți, ÎN CARANTINĂ 15 zile
Autor: Roxana Neagu | Publicat pe: 04 iul 2020 / 17:00
Din păcate, a fost confirmat primul turist român cu coronavirus în Grecia. Este vorba de o femeie. 

Turista româncă a ajuns în urmă cu două zile în Creta, anunță Digi24, în stațiunea Anissaras. A fost testată pentru coronavirus, iar testul a ieșit pozitiv. Românca este asimptomatică, însă trebuie să rămână în izolare, într-un hotel, timp de 15 zile. 

Un medic din Atena, Nikos Koudounis, a intervenit și a oferit informații importante: ”Turista a venit alaltăieri în Creta, cu avionul direct acolo, astăzi a venit informația că a fost găsită pozitivă la virus. Problema a fost cu turista că ea a fost declarată la un alt hotel și autoritățile au căutat-o acolo, însă nu fusese niciodată cazată la hotelul respectiv pentru că nu se deschisese. Protocolul a fost ținut cum trebuia, toți turiștii care au venit în legătură cu ea sunt ținuți în carantină în următoarele 15 zile. Este foarte bine că turista româncă nu prezintă simptomele, e în stare foarte bună și asta ne face să credem că totul va decurge cum trebuie și pentru ea și pentru restul turiștilor”. 

Medicul a spus că turiștii sunt izolați într-un hotel, în apropierea zonei unde turista româncă trebuia să aibă vacanța. El a mai spus că autoritățile grecești, din domeniul sanitar, sunt în alertă și cu privire la turiștii din România, din cauza numărului de cazuri, precizând că vor efectua foarte multe controale: ”Dacă vrem ca Grecia să nu devină Turcia sau America, trebuie mare-mare grijă”. ”Turiștii trebuie să înțeleagă că autoritățile din Grecia au protocol bine pus la punct și strict și niciunul nu are cum să-l depășească. Românca turistă va pierde vacanța pentru următoarele 15 zile. Nu avem cum să spunem că nu are simptome și-n 3-4 zile să o lăsăm să-și continue vacanța. Nu! Ea a pierdut vacanța”. 

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro