Primul transplant facial total, realizat în SUA
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Cel mai complex transplant de faţă a fost realizat în Maryland, SUA, în cazul unei victime a unei împuşcături accidentale.

Autor: Romulus Bălăşoiu

Richard Lee Norris, un american în vârstă de 37 de ani, a primit noi dinţi, limbă şi mandibulă, după o operaţie pe care medicii o numesc cel mai complex transplant facial. Reprezentanţii centrului medical al Universităţii din Maryland spun că Richard Lee Norris se simte bine după intervenţia care a avut loc săptămâna trecută şi a durat 36 de ore. După doar şase zile, bărbatul a început să-şi simtă faţa, să se spele pe dinţi şi să se bărbierească. De asemenea, şi-a recapatat mirosul, simţ pe care îl pierduse după accident. Este practic sfârşitul unui coşmar pentru omul care şi-a petrecut ultimii 15 ani din viaţă ascuns în spatele unei maşti şi care ieşea în public doar noaptea.În momentul în care Richard Lee Norris s-a trezit după o operaţie-maraton care a durat 36 de ore, a cerut o oglindă. Este o reacţie firească pentru un bărbat care a trăit cu chipul desfigurat. Richard a fost entuziasmat de noua sa înfăţişare. Faţa i-a fost complet refăcută, iar pentru a-i găsi un donator, doctorii au luat în calcul structura lui osoasă şi culoarea pielii.

Înainte şi după ce a fost împuşcat
Înainte şi după ce a fost împuşcat

Peste 150 de doctori, asistenţi şi alţi profesionişti s-au ocupat în mod direct de cazul lui Norris, informează Apropo.ro. Până acum, el a fost supus unui număr mare de intervenţii chirurgicale, dar niciuna n-a reuşit să-i redea înfăţişarea. Richard este a 23-a persoană care a fost supusă unui transplant de faţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel