Primul român vaccinat anti-COVID în SUA a rupt tăcerea. Care e ROLUL cardului emis și ce e cu reacțiile adverse
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Theo Trandafirescu este primul medic român care a fost vaccinat anti-COVID-19.

Theo Trandafirescu este medic pneumolog în Statele Unite ale Americii, în New York, și a făcut primele declarații despre vaccin și întreaga experiență. Acesta s-a vaccinat în urmă cu doar câteva ore. A spulberat și speculațiile potrivit cărora cardul emis odată cu vaccinarea ar fi un pașaport de liberă trecere. 

Cum decurge vaccinarea. Care e rolul cardului emis odată cu vaccinarea anti-COVID-19

"E foarte simplu. Vaccinul se dă în două etape, în două doze. Ca să fim siguri că, logistic, nu se irosește vaccinul, sunt programat din nou peste 3 săptămâni. Deci distribuirea și stocarea vaccinului făcut de Pfizer se face în condiții extreme de temperatură și pentru a nu se irosi, trebuie făcută o programare specifică. Este un proces destul de complex, atât la nivelul statului, cât și la nivelul spitalului.

Cardul nu are nicio legătură cu pașaport de liberă trecere, cu imunitatea, ci este pentru a se dovedi că vaccinul se dă în 2 etape. Deci, în prima etapă se dă o imunitate de anticorpi, iar în a doua fază se dă o imunitate a celulelor T. Aceste două imunități de combină și trebuie să prevină în primul rând morbiditatea bolii și în al doilea rând posibilitatea de a preveni boala, dar e clar că dacă iau aceste două doze, voi avea o doză destul de simplă", a declarat Theo Trandafirescu, în direct la B1 TV.

Ce spune despre REACȚIILE ADVERSE

"Ca la orice vaccin, efectele secundare raportate sunt reacție locală la nivelul injecției, în jur de 80%, durere de cap, mialgii, poate puține frisoane. Eu nu am niciuna. Nu am nicio reacție nici la nivelul mușchiului și nu trebuie să-mi arăt acum mușchii ca să o dovedesc. Nu am absolut niciun efect. 

Am văzut că s-au raportat cazuri de alergii în Marea Britanie și America, dar știți cum este, se poate întâmpla. Avem alergii la mâncare, la băutură, la înțepături de albină, la medicină, la materiale chimice, la aproape orice în viață, nu doar la vaccin. Sunt cazuri particulare.

După vaccinare, eu am stat în jur de 20 de minute cu o asistentă lângă mine, să fiu sigur că sunt ok", a completat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel