Primul ROMÂN vaccinat anti-COVID. Cine va fi. Dr. Valeriu Gheorghiță: Este o șansă istorică pentru poporul român
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID,  a spus cine va fi primul român care se va vaccina anti-COVID.

Fiecare țară în care campania de vaccinarea anti-COVID a început, a avut o abordare diferită. În SUA prima persoană care s-a vaccinat a fost un medic. În Marea Britanie, a fost o persoană vârstnică. În Israel, primul om vaccinat a fost chiar prim-ministrul Benjamin Netanyahu. Care va fi abordarea României și cine va fi primul român care se va vaccina împotriva coronavirusului, a explicat medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID.

"Noi, ca strategie, am prevăzut în prima etapă personalul medical și personalul din domeniul asistenței sociale. Drept urmare, prima persoană va fi un cadru medical din cele 10 unități medicale. Este posibil să fie 10 prime persoane din diferite categorii de personal medical: un medic, o asistentă.

Avem un scenariu pe care îl pregătim foarte minuțios, pentru că este un moment care se dorește a fi foarte bine pregătit, nu doar la nivel național, ci la nivel european. Se dorește realizarea unor materiale video cu momentul în care ajunge vaccinul în fiecare țară, se dorește crearea de materiale video pentru prima persoană vaccinată, ulterior se va crea un material comun la nivelul Uniunii Europene, care, foarte probabil, va fi disponibil pentru toată lumea.", a explicat medicul Valeriu Gheorghiță pentru Digi24.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel