Primul om bionic din lume. Ce știe să facă – VIDEO
Data publicării:
Autor: Colaborator Extern, colaborator_extern
WhatsApp
000-DV1403488-jpg_104819
000-DV1403488-jpg_104819

Faceți cunoștință cu Frank, primul om bionic din lume. Conform definiției, un om bionic este o ființă umană al cărei organism a fost înlocuit parțial sau total de componente electromecanice.”Nașterea” sa a costat în jur de un milion de dolari și asta pentru că are chiar și o inimă care bate, sistem circulator și plămâni.

A fost creat de către experții de la Universitatea din Zurich și poate fi văzut la Muzeul Smithsonian din Washington. ”Bărbatul” este creat din proteze și organe artificiale. Omul bionic a fost asamblat din proteze avansate donate de mai multe laboratoare din întreaga lume. Toate părțile din care este alcătuit Frank costă nu mai puțin de un milion de dolari.

Androidul Frank a fost proiectat de Bertolt Meyer. Expertul povestește că ideea nu i-a venit brusc. Și-a pierdut mana într-un accident, iar acum are o proteza bionică de 30.000 de dolari. De aici a pornit totul.

Vezi aici VIDEO

Trebuie spus că ”pielea” lui Frank conține conține câteva milioane de senzori, iar chipul său s-a vrut a fi o copie cât mai fidelă a creatorului său. Acesta este capabil să facă multe lucruri specifice omului – să meargă, să vorbească, dar și să răspundă la unele întrebări. Singurele elemente lipsă sunt ficatul, stomacul și intestinele. Dată fiind complexitatea lor, știința nu le-a putut replica, până la momentul actual, scrie BBC Mundo. Se pune problema în cât timp un astfel de om bionic ar putea să ne înlocuiască…

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel