Primul cel mai democratic stat al SUA alături de România la Centenar
Autor: Flaviu Predescu | Publicat pe: 12 iul 2018, 12:08
WhatsApp
Emblema statului New Hampshire
Guvernatorul statului New Hampshire, Christopher T. Sununu, a emis o proclamaţie oficială prin care felicită România cu ocazia sărbătoririi Centenarului Marii Uniri de la 1918. 

În textul proclamaţiei se arată că Marea Unire a Românilor "a dus la consolidarea unui stat modern, inspirat de principiile libertății, democrației, economiei libereși progresului social". În document sunt menționate legăturile strânse dintre Româniași statul New Hampshire și faptul că Statele Unite și țara noastră "împărtășesc o prietenie adâncă și de lungă durată și un parteneriat strategic construit în jurul valorilor democratice, legăturilor istorice și a angajamentului comun pe calea asigurării securității transatlantice și a prosperității reciproce".

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, a apreciat mesajul transmis de către guvernatorul statului New Hampshire, Christopher T. Sununu, subliniind recunoștința țării noastre față de sprijinul acordat de președintele Woodrow Wilson în urmă cu o sută de ani pentru realizarea Marii Uniri. Emiterea proclamațiilor de către state americane face parte dintr-un proiect mai amplu al Ambasadei României la Washington de celebrare a Centenarului Marii Uniri din 1918.

Despre New Hampshire

G Ad:

Statul New Hampshire a devenit, în ianuarie 1776, prima colonie nord americană britanică care și-a înființat un guvern independent față de Marea Britanie și primul stat care și-a stabilit propria constituție. Șase luni mai târziu, New Hampshire a devenit una dintre cele 13 colonii care au fondat Statele Unite ale Americii, iar în 1788 a devenit al nouălea stat care a ratificat Constituția americană.

Statul New Hampshire este cunoscut pentru faptul că aici au loc primele alegeri preliminarii (primary elections) pentru funcţia de preşedinte ale SUA, ele fiind stabilite prin lege cu o săptămână înaintea alegerilor primare care au loc în alte state americane. Alegerile preliminarii din New Hampshire sunt considerate unele dintre cele mai importante din SUA, deoarece au parte de o vastă acoperire media, iar analiștii consideră că rezultatul acestora influențează opțiunile din alte state care decid candidatul fiecărui partid la alegerile generale pentru funcţia de preşedinte al SUA.

Vezi și: Nebraska a proclamat anul 2018 drept Anul Centenarului României


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro