Primii 10 milionari de după '89. Ce fac și unde sunt acum
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
poza cu caracter descriptiv
poza cu caracter descriptiv
Despre oamenii foarte bogați se spune că nu trebuie să-i întrebi cum au făcut primul milion. Nu fac excepție nici primii milionari români, care au făcut averi impresionante imediat după 1989, dar au dispărut din peisaj la fel de repede precum au intrat.

Unii s-au stins în sărăcie, tânjind după bogăția care le-a scăpat printre degete, alții au ajuns în închisoare, doar câțiva au reușit să dovedească în timp că nu au fost miliardari de carton, dar au părăsit scena publică.

JR de România număra saci de dolari și a murit sărac

Ilie Alexandru a fost unul din primii miliardari români de după 1989. Era poreclit "baronul de Bărăgan" sau "JR de România", după ce a ridicat pe moșia sa de la Slobozia parcul Hermes, unde a înălțat o copie a Turnului Eiffel din Paris și o replică a somptuoasei vile a familiei Ewing, din celebrul serial "Dallas", care făcea furori în România anilor 90. Ilie Alexandru spunea că număra saci de bani și găleți de dolari, trăia într-o opulență ieșită din comun și rula afaceri de sute de milioane de dolari. Avea o fabrică de ulei, o fabrică de mezeluri și încă una de televizoare color, dar și afaceri în agricultură care i-au adus însă o condamnare la 12 ani de închisoare în anul 2001, pentru evaziune fiscală și înșelăciune. A ieșit după 8 ani și a murit în 2010, sărac și măcinat de frustări. Apropiații au spus că Ilie Alexandru suferea cumplit, neputând să accepte că nu mai avea bogăția și gloria de odinioară, iar asta i-a adus și sfârșitul.

CITIȚI CONTINUAREA PE DCBUSINESS



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel