Primele declarații ale lui Americanu', motociclistul care a provocat moartea bărbatului pe trotinetă, în urma unei șicanări în trafic
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Primele declarații ale lui Americanu', motociclistul care a provocat moartea bărbatului pe trotinetă / Foto: Captură video Realitatea Plus
Primele declarații ale lui Americanu', motociclistul care a provocat moartea bărbatului pe trotinetă / Foto: Captură video Realitatea Plus
Vezi în artidol ce le-a spus judecătorilor motociclistului care a provocat moartea bărbatului pe trotinetă.

Laurenţiu Mitici Trica, numit și Americanu',  a fost acuzat că l-a omorât fără intenţie directă pe bărbatul de pe trotinetă, cu care se şicanase în trafic. După incidentul cumplit petrecut miercuri seara, clubul de motociclism în care activa de ani buni l-a dat afară, transmite PRO TV.  Acum şapte ani, acelaşi motociclist care este şi instructor de conducere defensivă, a mai fost implicat într-un accident mortal.

VEZI ȘI: Imagini teribile - momentul în care bărbatul de pe trotinetă lovit de un motociclist ajunge în faţa maşinii

Ce s-a întâmplat în urmă cu 7 ani

Motociclistul Laurenţiu Mitici Trica, susţin cei de la Brigada Rutieră a Capitalei, ar fi intrat lansat pe şoseaua antiaeriană. El ar fi avut o viteză mult peste limita legală, estimată la 110 km la oră. La un moment dat, un biciclist de 70 de ani i-a tăiat calea şi din pricina rănilor suferite în urma impactului, a murit la spital. Ancheta a scos la iveală o culpă comună. Motociclistul a fost acuzat atunci de ucidere din culpă.

Ancheta în acest caz a durat 5 ani deoarece au fost făcute mai multe expertize. Procesul a început în urmă cu doi ani, dar până la o primă sentinţă magistraţii au solicitat din nou părerea experţilor. Totuși, acum motociclistul a ajuns în spatele gratiilor pentru cele petrecute pe şoseaua Vitan Bârzești din Capitală, miercuri seara.

 

Ce le-a spus judecătorilor

Americanu'  şi-a explicat gestul în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi şi s-a apărat susţinând că el este victima,. Acesta ar fi spus că ar fi fost rănit de bărbatul de pe trotinetă şi ar fi încercat să sune la 112, dar din cauza agitaţiei ar fi tastat din greșeală un 2 în plus. Acesta le-a spus judecătorilor că s-ar fi simţit în pericol şi ar fi încercat să-l oprească pe cel de pe trotineta, nu să-l atace.

„Comportamentul victimei, agresivitatea, l-au convins pe inculpat să-l oprească, putând fi un pericol. Și a existat acea secundă, în care, în încercarea de a opri victima, la acel moment singurul obiect pe care îl avea la îndemână a fost acea cască.”, transmite Tribunalul Bucureşti.

Judecătorul a hotărât ca motociclistul nu poate fi lăsat în libertate deoarece „un bărbat matur, nu un tânăr fără experienţă, nu poate susţine că nu a realizat că lovind cu cască un om aflat pe o trotinetă electrică în mişcare, acesta se poate dezechilibra şi cădea sub o maşină”. Laurenţiu Mitici Trica a contestat arestarea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel