Primarul din Brăila și prefectul județului, reacție după ordinul greșit al CJSU de restricții după ora 22:00
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: captură România TV
Foto: captură România TV
Situație incredibilă la Brăila după ce un ordin le interzice localnicilor în continuare să iasă din case după ora 22:00. Dacă primarul a amenințat cu instanța, prefectul județului a clarificat situația. 

Primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir, dar și prefectul județului Brăila, Nicușor Ciocan, au intervenit în direct la România TV unde au reacționat cu privire la hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență prin care se prevedea că localnicii nu au voie să iasă afară din casă după ora 22:00, asta după ce Guvernul României a relaxat restricțiile privind pandemia de Covid-19 în toată țara. 

”Am văzut și noi hotărârea CJSU Brăila, iar dacă nu va fi retrasă, luni vom contesta în contencios administrativ pentru că din punctul nostru de vedere, prin hotărârea CJSU nu se poate stabili o regulă suplimentară față de Hotărârea de Guvern care a permis această relaxare. Astăzi la ora 22:01 chiar eu voi circula în municipiul Brăila tocmai pentru că nu este posibil și normal să fim martorii unei astfel de situații în municipiul Brăila. Consider că este absolut necesar ca măsurile stabilite de Guvern să se aplice în mod unitar în toată țara, iar CJSU trebuie să retracteze de urgență această decizie abuzivă”, a declarat Marian Dragomir, primarul orașului Brăila. 

Cum a reacționat prefectul de Brăila

În cadrul emisiunii moderate de Ioan Korpos a intervenit în direct și prefectul județului Brăila care a clarificat situația creată. 

”Cu siguranță localnicii din Brăila nu vor avea restricții cu privire la libera circulație. Dintr-o eroare materială a fost preluată în noua hotărâre a fost preluat de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență un articol cu câteva paragrafe din vechile restricții. În momentul de față s-a emis un nou proiect de hotărâre pentru abrogarea acelui articol cu acele restricții și în seara aceasta va fi emisă o nouă hotărâre CJSU. Luni vom cere o verificare a acelei persoane care a întocmit proiectul de hotărâre. Este o eroare materială, nu este vinovată o anumită persoană ci pur și simplu s-a strecurat o eroare în acea hotărâre”, a declarat Nicușor Ciocan. 

Eliminarea restricțiilor nu se aplică și pentru brăileni!?

Încă o gafă făcută de prefectul Brăilei, USR-istul Nicușor Ciocan, care sfidează declarațiile președintelui Iohannis și hotărârile Guvernului care l-a pus în funcție. Ciocan a semnat astăzi o Hotărâre de CJSU prin care brăilenii sunt ținuți în continuare în casă, după ora 22.00.

Potrivit jurnalbr.ro, încă de la începutul mandatului, prefectul Nicușor Ciocan a aplicat Legea după bunul plac, a omis lucruri foarte importante la completarea declarațiilor de avere și interese, sfidând astfel legislația în vigoare. Prefectul nu a avut o comunicare eficientă cu brăilenii pe perioada stării de alertă și nici nu a colaborat cu subprefecții și inspectorii din cadrul instituției pe care încă o conduce.

CITEȘTE AICI: Guvernul Cîțu și Iohannis, ignorați de prefectul USR, Nicușor Ciocan. Brăilenii nu au voie să iasă din casă, după ora 22.00

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel