PRIMA ţară din UE care ANUNȚĂ că a învins COVID-19. Granițele, REDESCHISE
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Prima țară din Uniunea Europeană a anunțat că a învins pandemia de COVID-19. 

Guvernul din Slovenia a anunțat sfârșitul pandemiei de COVID-19 pe teritoriul lor, devenit astfel prima țară din Uniunea Europeană care învinge virusul și care a redeschis frontierele chiar dacă unele măsuri preventive rămân în vigoare.

"Astăzi Slovenia are cea mai bună situaţie clinică din Europa, ceea ce ne permite să punem capăt stării epidemice", a declarat premierul sloven Janez Jansa, citează Reuters.

Frontierele Sloveniei, redeschise cu o condiție


Guvernul a declarat că cetățenii străini care prezintă semne de infecție cu coronavirus nu vor avea încă voie să intre în țară. O carantină de cel puțin 14 zile va rămâne în vigoare pentru persoanele din state non-UE, cu excepția unor excepții, inclusiv diplomați și persoane care transportă marfă.

Mai mult, unele restricţii vor rămâne în vigoare, cum ar fi interdicţia de adunări publice, obligativitatea de a purta mască şi respectarea regulilor de distanţare socială.

Slovenia, ţară cu 2 milioane de locuitori ce se învecinează cu Italia, Croaţia şi Austria, a înregistrat în total 1.500 de contaminări şi 103 de decese de COVID-19, cu puţine noi contaminări în ultimele zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel