Prima țară din lume care a acordat autorizație completă pentru vaccinul Johnson&Johnson
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Vaccinul Johnson&Johnson a primit autorizație completă în Canada.

Canada a devenit prima ţară din lume care a acordat o autorizaţie completă de utilizare pentru vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de grupul farmaceutic Johnson&Johnson, care se administrează într-o singură doză persoanelor de peste 18 ani, au anunţat miercuri reprezentanţii companiei americane, citaţi de Reuters.

Vaccinul Johnson&Johnson primise anterior o autorizaţie provizorie din partea autorităţilor din această ţară.

Canada, care a raportat un număr mediu de 2.563 de infectări zilnice în ultima perioadă, a administrat până în prezent cel puţin 60.101.058 de doze de vaccinuri anti-COVID-19. Autorităţile canadiene au acordat autorizaţii complete de utilizare pentru vaccinurile Moderna şi Pfizer, în luna septembrie.

De asemenea, Canada a autorizat în această lună vaccinul Pfizer pentru copiii din grupa de vârstă 5-11 ani şi a aprobat dozele de supra-rapel ("booster") pentru persoanele de peste 18 ani.

Vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de Johnson&Johnson a primit autorizări de utilizare în regim de urgenţă în multe ţări ale lumii, inclusiv în Statele Unite, scrie Agerpres.

Patriarhul Daniel spune că s-a vaccinat împotriva COVID-19: Sigur, ne-am vaccinat! Gata!

Patriarhul Daniel a răspuns, miercuri, afirmativ când a fost întrebat de jurnaliști dacă s-a vaccinat împotriva infecției cu SARS-CoV-2. „Sigur, ne-am vaccinat! Gata!”, a zis acesta. Declarația a fost făcută la Parlament, la finalul ședinței solemne a legislativului cu ocazia Zilei Naționale.

De precizat că a refuzat să vorbească despre vaccinul pe care l-a făcut, spunând că sunt date „confidențiale”. „Toate datele sunt confidențiale”, a mai spus Preafericitul Daniel, fiind întrebat ce ser a folosit pentru vaccinare sau dacă a fost un vaccin cu două doze sau monodoză.

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, a transmis că Părintele Patriarh a confirmat, într-o scurtă întâlnire cu presa, la ieșirea din Parlament, că s-a vaccinat. „Poziția favorabilă a BOR față de vaccinarea în sine ca act medical profilactic și benevol este deja foarte bine cunoscută”, a spus Vasile Bănescu (citește AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel