Data publicării:

Prima regulă pentru candidatură, încălcată de Ciolacu. Tudose - care îl împinge pe liderul PSD la prezidențiale - arată că-l preocupă, de fapt, Geoană

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Politica
WhatsApp
Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin
Eurodeputatul PSD Mihai Tudose l-a atacat, din nou, pe Mircea Geoană și se joacă alba-neagra cu așa-zisa candidatură a lui Marcel Ciolacu la prezidențiale. 

Dar înainte de a lansa atacul furibund la adresa secretarului general adjunct al NATO, presărat cu tot felul de glumițe, Mihai Tudose a vorbit despre candidatura Gabrielei Firea la Primăria București.

Social-democratul a subliniat că primul pas pentru cineva să devină candidat la alegeri este să-și manifeste dorința, iar Gabriela Firea a făcut acest lucru. El a precizat că pasul doi constă în desemnarea sa de către organizația București. Pasul trei, a zis el, presupune validarea candidaturii de către Forul Central al Partidului.

Apoi, în cadrul aceleiași emisiuni, câteva minute mai târziu, Mihai Tudose a zis că Marcel Ciolacu este candidatul PSD la președinție. Doar că... Marcel Ciolacu nu și-a anunțat candidatura, a subliniat jurnalistul Val Vâlcu. Dacă este să ne luăm după explicațiile lui Mihai Tudose privind candidatura Gabrielei Firea - cu cei trei pași, în cazul lui Marcel Ciolacu nu s-a făcut primul pas, adică Marcel Ciolacu nu și-a anunțat intenția de a candida.

Tudose - care îl împinge pe Ciolacu la candidatură - arată că-l preocupă, de fapt, Geoană

De asemenea, Mihai Tudose a lansat niște atacuri la adresa lui Mircea Geoană, spunând, printre altele, că nu este în stare nici măcar să strângă semnături.

Tudose, despre o posibilă candidatură a lui Geoană la prezidențiale: „Nu și-a asumat o candidatură, dar umblă cu toporul în mână, dar zice că el vrea să gătească găluște”

„Ceea ce mă înspăimântă pe mine este altceva. Ca să fii secretar general adjunct la NATO, într-o epocă complicată pentru NATO. Mai e complicată ca de obicei și să ai timp pentru tot felul de alte proiecte personale, care e un proiect personal la el, cu simpozioane, cu atelier de, am mai spus eu, de făcut șifoniere, de dresat broaște țestoase, de ce vreți dumneavoastră. Nu vi se pare că are cam mult timp liber? Nu o să fie președinte. Nu o strângă semnături”, a zis Mihai Tudose la Digi 24.

Să exporți conflictul intern, cu glumițe la adresa lui Mircea Geoană, nu are sens. Lui Mihai Tudose pare că îi este frică de o potențială candidatură a lui Mircea Geoană. Este exagerat de strident când este întrebat de el, mai zis jurnalistul Val Vâlcu. Vineri seară, după cum ați văzut, a lansat încă un atac disperat la adresa lui.

Dacă Mircea Geoană nu contează, după cum spune Mihai Tudose, de ce atâta înverșunare? Exportă subiectul și la nivel internațional. Practic îi face „reclamație” la NATO pe ideea că „Nu vi se pare că are cam mult timp liber?”  

Dacă Mircea Geoană nu are șanse la prezidențiale, de ce Mihai Tudose ridică discuția la nivel de NATO? Mai ales dacă spui că nici nu strânge semnături... Aceste atacuri în rafală arată o temere. 

Tudose: Astăzi, când stăm de vorbă, candidatul PSD la prezidențiale, este Marcel Ciolacu

Ciolacu nu a zis că va candida, doar Tudose îl tot propulsează spre Cotroceni. Această idee este susținută, în acest moment, doar de Tudose.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

WhatsApp
pixel