Prima REACȚIE a lui Ianukovici după protestele violente
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp

Președintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, a avut o primă reacție incredibilă, miercuri dimineață, după ce 21 de oameni au murit în mai puțin de 24 de ore de proteste violente. 

"Liderii opoziţiei au neglijat principiul democraţiei potrivit căruia puterea se obţine în urma alegerilor, nu în stradă (...) Au depăşit limitatele cerându-le oamelilor să ia armele", a declarat preşedintele într-o adresare către naţiune, în timp ce un asalt asupra manifestanţilor era în curs în centrul Kievului. A continuat: "Este o încălcare gravă a legii, iar vinovaţii vor compărea în faţa justiţiei", citează Mediafax.

Ianukovici le-a reproşat liderilor opoziţiei că au chemat "radicalii în Maidan (locul fierbinte al contestării) la o luptă armată" chiar înaintea deschiderii unei sesiuni parlamentare, marţi, care "ar fi putut aproba legi ce ar fi schimbat Ucraina".

"Fără să aibă un mandat din partea poporului, aşa-zişii oameni politici au încercat să preia puterea încălcând Constituţia prin violenţe şi crime", a declarat el, referindu-se la confruntările sângeroase de marţi, soldate cu cel puţin 16 morţi.

Ianukovici a mai spus că opoziţia trebuie fie "să se distanţeze de radicali", fie "să recunoască faptul că îi susţine" și "în acest caz, li se va vorbi diferit".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel