Prima reacţie de la Guvern după decizia CCR. "Pune în pericol funcţionarea statului"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
CCR
CCR
Vicepremierul Raluca Turcan oferă prima reacţie de la Guvern după decizia CCR, conform căreia doar Parlamentul poate decide prelungirea mandatelor aleşilor locali. 

"Decizia de azi a CCR este o nebunie! Pentru a doua oară, în mai puțin de o lună, judecătorii Curții Constituționale pun în pericol funcționarea statului român! În jurul datei de 20 iunie vor expira mandatele aleșilor locali - alegerile din 2016 au avut loc pe 5 iunie, iar mandatele s-au preluat la distanță de câteva zile - situație fără precedent care pune în pericol funcționarea administrației publice locale. Practic, în doar 17 zile încetează toate mandatele aleșilor locali.

Autosesizarea Curții Constituționale cu privire la OUG 44/2020 este fără precedent. Guvernul a acționat corect pentru a soluționa o problemă urgentă și excepțională care nu suferă amânare, respectiv prevenirea încetării mandatelor aleșilor locali. Nu pentru că așa a dorit Guvernul PNL, ci pentru că criza generată de pandemie nu ne-a oferit altă posibilitate! Toate celelalte state europene afectate de pandemie și care se aflau în an electoral au amânat alegerile pentru a-și proteja cetățenii.", a scris Raluca Turcan pe pagina sa de Facebook. 

VEZI ŞI DATĂ ALEGERI. Zegrean: Cine trebuie să o stabilească

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel