Data publicării:
Prima reacție a familiei Anei Oros Daraban, femeia ucisă de câini
Familia femeii ucise de câini în București a transmis un mesaj.
Ana Oros Daraban a fost consiliată cu empatie și profesionalism de Asociația IREC după atacul din aprilie 2022. După decesul ei în condiții tragice acum trei zile, Asociația IREC vă transmite comunicatul familiei îndoliate.
”Este un moment extrem de greu pentru familia Anei, pentru toți prietenii și cunoscuții ei.
Apreciem atenția și dorința de a mediatiza acest caz, însă, vă adresăm rugămintea de a ne înțelege durerea și mai ales faptul că membrii familiei nu au puterea de a da, în aceste momente, declarații presei și reprezentanților mass media. Din aceste motive, vă rugăm să ne respectați aceste momente îndurerate, de o deosebită încărcătură emoțională.
Sperăm ca în viitorul cel mai apropiat să nu mai existe astfel de evenimente, cu pierderi de vieți omenești, victime ale atacurilor canine, într-o societate civilizată, aliniată la valorile europene și internaţionale cele mai înalte.
Cu profundă durere”, a transmis familia Anei Oros Daraban.
VEZI ȘI: Ciprian Ciucu va solicita Consiliului Local să aprobe înfiinţarea unui serviciu de ecarisaj la nivelul Sectorului 6
Primarul Ciprian Ciucu a anunţat luni că va solicita Consiliului Local să aprobe înfiinţarea unui serviciu de ecarisaj la nivelul Sectorului 6, după ce o femeie a fost ucisă de câini, în zona Lacului Morii.
"Aşa ceva nu trebuie să se mai întâmple niciodată! (...) Voi cere imediat Consiliului Local al Sectorului 6 şi apoi Consiliului General să aprobe înfiinţarea unui serviciu de ecarisaj la nivelul Sectorului 6 (dacă este nevoie, serviciul să fie delegat inclusiv sectoarelor). De asemenea, vom extinde competenţele Poliţiei Locale a Sectorului 6 astfel încât să aibă toate instrumentele legale necesare pentru a verifica microciparea şi sterilizarea", a scris Ciprian Ciucu, pe pagina sa de Facebook.
Totodată, el a spus că va contacta parlamentarii pentru a modifica legea, pentru ca şi Poliţia Locală a Sectoarelor să aibă competenţe similare cu Poliţia Animalelor şi a atras atenţia că "vidul legislativ" trebuie înlăturat.
"Voi cere Parlamentului să modifice OUG 155/2001, scrisă cu 9 ani înainte de înfiinţarea Poliţiei Locale, trebuie coroborată cu Legea 155/2010 după care funcţionează Poliţia Locală. Primăriile de sector nu sunt UAT, ci subdiviziuni de UAT, iar legislaţia actuală prevede aceste competenţe la nivel de UAT, în cazul nostru, Municipiul Bucureşti, în alte cazuri comune, oraşe, municipii", a precizat Ciprian Ciucu.
Edilul a susţinut că va bugeta, pentru următorii ani, "acţiuni temeinice de verificare" şi "campanii reale de conştientizare" cu privire la sterilizare.
"Vom bugeta inclusiv costuri cu sterilizarea. Vom bugeta achiziţia de servicii de adăpost pentru câinii care vor fi capturaţi. Câinii vor fi permanent luaţi de pe raza Sectorului 6 (nu doar de luni până vineri, de la 8,00 la 16,00) şi ţinuţi în condiţii decente, umane. (...) ASPA este depăşită de situaţie şi noi toţi trebuie să preluăm aceste responsabilităţi din sarcina PMB, să ajutăm", este de părere Ciprian Ciucu.
El a menţionat că a luat legătura cu reprezentanţi ai Poliţiei din Sectorul 6 pentru a face controale împreună cu poliţiştii locali. De asemenea, Ciprian Ciucu a spus că a demarat o anchetă internă la nivelul Poliţiei Locale a Sectorului 6.
"Regret enorm cele întâmplate şi îmi asum de acum înainte să nu se mai întâmple aşa ceva în Sectorul 6! Îmi asum vina de a conştientiza prea târziu creşterea numărului de câini fără stăpân, ca urmare a diminuării din ultimii ani a capacităţilor ASPA", a adăugat edilul Sectorului 6.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News