Prima Doamnă a SUA, din nou testată pozitiv pentru COVID-19
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Prima Doamnă a SUA, din nou testată pozitiv pentru COVID-19 / Foto: Facebook Joe Biden
Prima Doamnă a SUA, din nou testată pozitiv pentru COVID-19 / Foto: Facebook Joe Biden
Prima Doamnă a SUA a fost din nou testată pozitiv pentru COVID-19.

Soția președintelui SUA, Jill Biden, s-a reinfectat cu coronavirus la patru zile după recuperare, informează The Hill.

"Prima Doamnă nu a dezvoltat simptome ale bolii. Ea va rămâne izolată în Delaware", a declarat Kelsey Donoghue, directorul de comunicare al Primei Doamne, într-un comunicat.

Prima Doamnă este complet vaccinată și a avut și două vaccinuri de rapel împotriva coronavirusului. Totodată, Casa Albă a explicat că, miercuri dimineață, președintele american Joe Biden a trecut un test negativ pentru coronavirus. Cu toate acestea, din moment ce a fost în vacanță cu soția sa în ultimele zile, va fi probabil testat pentru COVID-19 în zilele următoare. În plus, în următoarele 10 zile, Biden va purta mască în timpul evenimentelor publice în interior.

Președintele Statelor Unite a fost bolnav de coronavirus de două ori în această vară. Biden a fost diagnosticat pentru prima dată cu boala pe 21 iulie. Câteva zile mai târziu, un test pentru COVID-19 a arătat un rezultat negativ, dar pe 30 iulie a fost din nou diagnosticat cu coronavirus. Pe 6 august, președintele a fost testat negativ la COVID-19 pentru prima dată de la reinfectare.

Medicul curant al lui Biden a avertizat cu privire la posibilitatea revenirii bolii, deoarece acest lucru se întâmplă la pacienții care au folosit Paxlovid pentru tratament. Biden a primit doza completă de vaccin împotriva COVID-19 și a primit, de asemenea, două doze de rapel.

Decesele din cauza COVID-19 din Italia ridică semne de întrebare. Care ar fi situaţia reală

Decesele din cauza COVID-19 din Italia ridică mari semne de întrebare în peninsulă. Asta pentru că, de fapt, cifrele celor care au murit din cauza COVID-19 ar fi de fapt altele.

Curbele în continuă scădere atât ale pacienților spitalizați, cât și ale noilor cazuri de pozitivitate la Sars-CoV-2 nu ne pemit să uităm că Covid-19 va face în continuare parte din viața noastră de zi cu zi și că va aduce noi provocări: în primul rând în vederea viitoarelor alegeri, dar mai ales în sectorul școlar și în cel al muncii. În acelaşi timp, experții cer să facă lumină asupra unei situaţii dificile pentru Italia: cel al mortalității din cauza Covid-19.

Potrivit Ministerului Sănătății, luni au fost înregistrate 10.418 noi infecții cu Covid, s-au verificat 75 de decese, iar în prezent atât numărul persoanelor pozitive (-11.733), cât și numărul celor internate la terapie intensivă (-7) este în scădere, în timp ce cel al pacienţilor internaţi în secțiile medicale a crescut (+74).

Tema – deloc nouă – a numărului mare de decese din Italia a fost reluată în ultimele zile de virologul Roberto Burioni (de la spitalul San Raffaele din Milano), care, printre altele se plângea şi de faptul că antiviralul Paxlovid nu este prescris atât de des pe cât ar trebui, comparativ cu inutila (pentru Covid, desigur) azitromicină.

Din datele Regiunii Europene a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), reiese că Italia are cele mai multe decese cauzate de Covid: datele brute ale deceselor la milion de locuitori indică 1.761 în Germania, 2.280 în Franța, 2.368 în Spania, 2.754 în Marea Britanie și 2.929 în Italia. Chiar și Suedia, criticată deseori pentru politicile sale prea puţin „restrictive”, are 1.905 decese la un milion de locuitori. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel