Previziuni: Benzina ar putea atinge pragul de 7 lei pe litru în 2012
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
pompa benzina
pompa benzina

Aproape toate produsele petroliere vor ajunge până la sfârşitul anului la un preţ de peste 6 lei/litru, iar în 2012, benzina şi motorina ar putea ajunge la 7 lei/litru. Declaraţiile aparţin preşedintelui Asociaţiei bezinarilor Independenţi Ion Tache şi a fost făcută la postul de Radio Europa FM.

La sfârşitul anului, am putea vedea un preţ de 6 lei pe litru la aproape toate produsele petroliere, iar în cursul anului viitor, preţul carburanţilor ar putea ajunge la 7 lei pentru un litru", a declarat la Europa FM Ion Tache, preşedintele Asociaţiei Benzinarilor Independenţi.

Accizele vor fi calculate anul viitor la un curs de 4,3001 lei/euro, anunţat luni de Banca Centrală Europeană (BCE), rata de schiimb fiind cu 0,8% mai mare faţă de cea utilizată în acest an, de 4,2655 lei/euro, scrie money.ro.

Nivelul accizei în lei este stabilit, potrivit Codului Fiscal, prin transformarea sumelor exprimate în echivalent euro, pe baza cursului de schimb valutar anunţat de BCE pentru prima zi lucrătoare a lunii octombrie din anul precedent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel