Prețul porumbului se apropie de cel al grâului
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Preţul porumbului îl ajunge din urmă pe cel al grâului.

Recolta de porumb de la nivel mondial în 2023 va fi mai mică decât estimările inițiale, conform ultimului raport al Departamentului pentru Agricultură al Statelor Unite ale Americii (USDA). Cu toate acestea, prețul porumbului nu suferă modificări semnificative față de valorile înregistrate în cursul ultimelor săptămâni în piața fizică.

”La porumb, raportul USDA a făcut tăieri masive. A tăiat în Argentina 5 milioane de tone, iar per ansamblu, la nivel mondial, s-a diminuat producție cu circa 4,57 milioane de tone. Nu este extraordinar de mult, pentru că porumb se face foarte mult în lumea asta, iar nivelul comerțului internațional nu depășește 180-185 milioane de tone”, a precizat Cezar Gheorghe, expert în piețele de mărfuri agricole, în Agrojurnal la Digi24.

Dacă pe bursele internaționale, prețul porumbului se ține aproape de cel al grâului, nu același lucru se poate spune și despre piața fizică, acolo unde diferența este ceva mai mare. ”Cu toate acestea, prețul porumbului se apropie de cel al grâului și vedem indicațiile Euronext care despart porumbul de grâu cu doar 3-4 euro/tonă în aceste zile. Portul Constanța, însă, rămâne oarecum static și generează un nivel de preț de maxim 265-266 euro/tonă”, a mai subliniat specialistul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel