Presiunile lui Trump au dat roade: Preşedinta Comitetului Naţional Republican va demisiona (Reuters)
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Preşedinta Partidului Republican american, Ronna McDaniel, a transmis luni faptul că părăseşte această funcţie, după săptămâni de presiuni publice venite de la candidatul prezidenţial probabil al partidului, Donald Trump, transmite Reuters.

Decizia vine după ce fostul preşedinte Donald Trump a indicat că vrea să aducă modificări în Comitetul Naţional Republican (RNC) în condițiile în care se pregăteşte pentru o nouă confruntare cu Joe Biden în luna noiembrie.

'Istoric, RNC a trecut prin schimbări odată ce a avut un candidat nominalizat, şi intenţia mea a fost întotdeauna să onorez această tradiţie. Rămân angajată faţă de recâştigarea Casei Albe şi alegerea de republicani în noiembrie', a declarat Ronna McDaniel într-un comunicat.

Ronna McDaniel i-a mulţumit lui Donald Trump şi a zis că hotărârea sa va intra în vigoare pe data de 8 martie spre a îi permite candidatului republican să aleagă preşedintele RNC.

15 state şi un teritoriu dependent vor organiza alegeri primare republicane în 'super-marţea' care în acest an cade pe 5 martie. De asemenea, copreşedintele RNC, Drew McKissick, a zis că va demisiona.

Persoana care o va înlocui pe Ronna McDaniel va avea o mare provocare, respectiv de a uni un partid divizat, la doar nouă luni până la alegerile prezidențiale din luna noiembrie.

RNC are rol important în adunarea de fonduri pentru candidatul partidului, promovarea mesajului acestuia, precum și distribuirea resurselor, dar și mobilizarea alegătorilor.

După o întâlnire cu McDaniel în luna februarie, Donald Trump a scris pe o rețea de socializare că va presa pentru schimbări în RNC după alegerile primare din statul Carolina de Sud, pe care, ulterior, le-a câştigat detaşat sâmbătă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel