Data publicării:

Presiunea Austriei asupra UE a dat rezultate: Raiffeisen Bank a fost scoasă de pe lista neagră a Ucrainei

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Raiffeisen Bank nu a plecat din Rusia, dar nu contează. Important e, pentru Austria, că a reușit să o scoată de pe lista rușinii. 

Austria a ridicat blocajul asupra celui de-al 12-lea pachet de sancțiuni UE împotriva Rusiei, după ce Ucraina a scos Raiffeisen Bank International de pe lista neagră, au informat sâmbătă site-ul guvernului ucrainean și un diplomat al UE, conform Reuters. 

Austria făcuse eforturi pentru ca banca să fie eliminată de pe o listă ucraineană numită „sponsori internaționali ai războiului” – care își propune să facă de rușine companiile care fac afaceri în Rusia și susțin efortul de război, de exemplu, plătind taxe. 

Și totuși, Raiffeisen Bank rămâne cea mai mare bancă occidentală din Rusia. 

În ciuda acestei evidențe, în schimbul acordului său pentru noul pachet de sancționare a Rusiei, Austria a cerut ca Ucraina să scoată Raiffeisen Bank International (RBI) de pe lista neagră a a companiilor cu afaceri în Rusia. ”Ni se pare nedrept că suntem pe listă” a spus un purtător de cuvânt Raiffeisen Bank. 

Citește ce s-a întâmplat anterior acestei decizii aici: Austria cere scoaterea Raiffeisen Bank de pe lista rușinii în schimbul votului din UE care sancționează Rusia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel