Preşedintele Serbiei dorește reintroducerea serviciului militar obligatoriu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Facebook Aleksandar Vucic
Facebook Aleksandar Vucic
Președintele sârb Aleksandar Vucic a anunțat sâmbătă că a aprobat restabilirea serviciului militar obligatoriu în țara sa, afirmând că Serbia "are nevoie de o armată puternică".

În timpul unei ceremonii la Academia Militară din Belgrad, preşedintele a precizat că serviciul militar obligatoriu va dura 75 de zile.

"Sper să înţelegeţi cu toţii cât de mult avem nevoie de o armată puternică, cât de mult avem nevoie să cumpărăm şi să producem mai multe arme", a spus Vucic.

"Nu dorim să atacăm pe nimeni. Şi nu o vom face. Dar vrem să-i descurajăm pe toţi cei care ne ameninţă în fiecare zi şi neîncetat", a adăugat el.

Serbia a pus capăt serviciului militar obligatoriu în 2011

Această propunere de reinstituire a serviciului militar obligatoriu trebuie încă aprobată de guvern şi apoi votată de parlament, unde însă partidul lui Vucic are o majoritate solidă.

Premierul sârb Milos Vucevic a declarat vineri că guvernul este "gata să trimită această propunere parlamentului foarte repede şi să o implementeze în 2025, după îndeplinirea condiţiilor logistice şi administrative".

Serbia a pus capăt serviciului militar obligatoriu în 2011 şi de atunci are o armată profesionistă, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel