Data publicării:

Președintele Bulgariei a renunțat la întâlnirea cu premierul Muntenegrului, după ce acesta a întârziat patru minute

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Președintele bulgar Rumen Radev a renunțat la o întrevedere programată cu prim-ministrul Muntenegrului, Jakov Milatović, din cauza întârzierii de patru minute a acestuia.

Radev, care a condus o delegație la Podgorica în această săptămână, avea programată o întâlnire luni seara cu prim-ministrul muntenegrean Milojko Spajić în sala de recepție a clădirii guvernamentale, după ce s-a văzut inițial cu președintele țării, Jakov Milatović.

Întâlnirea a fost, totuși, anulată deoarece Spajić a întârziat, iar Radev a refuzat să mai aștepte.

„În ciuda programului său încărcat, premierul a dorit să se întâlnească cu președintele Radev în timpul vizitei sale oficiale în Muntenegru”, a explicat un purtător de cuvânt al guvernului din Muntenegru pentru POLITICO.

Însă întâlnirea anterioară a lui Spajić "a durat cu trei minute mai mult decât era planificat", în timp ce delegația bulgară "a părăsit clădirea guvernului după patru minute de așteptare", a specificat purtătorul de cuvânt.

"Se obișnuiește ca șeful statului să refuze o întâlnire pentru care gazda nu este pregătită"

Întâlnirea trebuia să se desfășoare la Villa Gorica, locația obișnuită a guvernului pentru întrevederile cu liderii de stat străini, dar clădirea era deja ocupată de președinte, a adăugat purtătorul de cuvânt.

"Se obișnuiește ca șeful statului să refuze o întâlnire pentru care gazda nu este pregătită", a declarat pentru ziarul bulgar Dnevnik un purtător de cuvânt al lui Radev. Echipa lui Radev nu a răspuns solicitării Politico de a face comentarii.

Conform presei locale, aceasta nu este prima ocazie în care Spajić nu se prezintă la o întrevedere cu un oficial străin. În luna martie, primarul din Ljubljana, Zoran Janković, a așteptat o jumătate de oră pentru o audiență înainte de a pleca.

Spajić, în vârstă de 36 de ani, fost bancher la Goldman Sachs, a fost ales în octombrie anul trecut și este cel mai tânăr premier din Europa, potrivit Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel