Președintele Braziliei, noi declarații CONTROVERSATE: Pandemia a ajuns la final. Cifrele o demonstrează, iar graba pentru vaccinare nu se justifică
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
După ce acum câteva zile a spus printre efectele adverse ale vaccinului COVID-19 sunt apariția unor "femei cu barbă" sau "transformări în crocodil", Jair Bolsonaro continuă declarațiile controversate.

Preşedintele brazilian, Jair Bolsonaro, a declarat sâmbătă că "graba" manifestată în jurul vaccinării populaţiei împotriva noului coronavirus nu este justificată, transmite Agerpres, citând AFP. Mai mult, acesta susține că pandemia a ajuns la final, iar cifrele ar demonstra acest lucru. Totul în condițiile în care în ultimele 24 de ore, Brazilia a înregistrat 50.177 noi cazuri şi 706 de decese de COVID-19.

"Pandemia a ajuns la final. Cifrele o demonstrează. Avem în prezent o mică creştere, care înseamnă un mic salt, însă graba pentru vaccinare nu se justifică, pentru că este un amestec în viaţa oamenilor.", a declarat preşedintele brazilian într-un interviu acordat fiului său, deputatul Eduardo Bolsonaro, difuzat pe YouTube.

Brazilia este, după SUA, a doua ţară cea mai afectată din lume de pandemia de coronavirus şi se confruntă din noiembrie cu o creştere a numărului de cazuri şi de decese. De la declanşarea pandemiei, ţara a înregistrat în total 7,2 milioane de cazuri şi 186.356 de decese asociate noului coronavirus, potrivit unui bilanţ au autorităţilor braziliene.

VEZI ȘI: Președintele Braziliei, teorii ale conspirației: "Femei cu barbă" sau "transformări în crocodil", riscuri ale vaccinului anti-COVID

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel