Preşedintele Băsescu, interesat de experienţa de succes a Sloveniei în introducerea monedei euro
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
despagubire de un milion de euro
despagubire de un milion de euro

Preşedintele Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele Băsescu a salutat prezenţa la Bucureşti a dnei Jadranka Sturm Kocjan, primul ambasador al Sloveniei în România, arătându-se totodată interesat faţă de consolidarea cooperării economice bilaterale.

Ambasadorul sloven a evidenţiat calitatea relaţiilor politice bilaterale şi şi-a exprimat încrederea că, pe parcursul mandatului, va contribui la ridicarea relaţiilor economice la un nivel similar.

Tot luni, Traian Băsescu l-a primit şi pe Jean-Hubert Lebet, ambasadorul Confederaţiei Elveţiene în România, cu ocazia prezentării scrisorilor de acreditare.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, întâlnirea a prilejuit o trecere în revistă a relaţiilor bilaterale, dar şi un schimb de opinii pe teme precum investiţiile elveţiene în România, criza economică şi măsurile adoptate în cadrul strategiilor de ieşire din criză.

Şeful statului a exprimat interesul special al României pentru atragerea de noi investiţii elveţiene, precum şi pentru valorificarea expertizei deosebite a Elveţiei în domenii precum cel financiar-bancar, al serviciilor, turismului, tehnologiilor de vârf şi energiilor alternative.

Ambasadorul Jean-Hubert Lebet a precizat că una dintre priorităţile mandatului său va fi dinamizarea relaţiilor comerciale bilaterale şi creşterea numărului investitorilor elveţieni în România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel