Preşedintele Barcelonei se apără, după ce clubul a fost dat în judecată pentru corupţie: Nu am cumpărat niciodată arbitri
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Joan Laporta, preşedintele FC Barcelona, se apără după ce clubul blaugrana a fost denunţat pentru corupţie în formă continuată. 

Preşedintele clubului de fotbal FC Barcelona, Joan Laporta, a reiterat marţi că gruparea pe care o conduce "nu a cumpărat niciodată arbitri şi nici nu a avut intenţia să facă acest lucru" şi că, în scurt timp, va convoca o conferinţă de presă pentru a da explicaţii pertinente despre aşa-numitul caz Negreira, informează EFE.

"Noi nu am avut niciodată intenţia de a cumpăra arbitri. Absolut niciodată", a insistat Laporta, în cadrul unui colocviu, unde a trecut în revistă situaţia clubului blaugrana la doi ani după ce a câştigat alegerile pentru şefia Barcei.

Potrivit acestuia, "forţa faptelor îi contrazice pe cei care încearcă să schimbe povestea" şi "nimic nu este întâmplător", deoarece acum, când Barca "merge din nou bine", există o campanie orchestrată pentru a-i face rău.

Laporta a promis, la sfârşitul lunii trecute, toate explicaţiile necesare în cazul plăţilor făcute de FC Barcelona unei companii deţinute de Jose Maria Enriquez Negreira, fost arbitru şi vicepreşedinte al Comisiei Tehnice de Arbitri (CTA).

Pe 17 februarie, ziarul El Mundo a dezvăluit că FC Barcelona a plătit peste 6 milioane de euro între 2001 şi 2018 companiei Dasnil 95, deţinută de Jose Maria Enriquez Negreira, fostul vicepreşedinte al CTA între 1994 şi 2018, pentru a consilia clubul în probleme de arbitraj, scrie Agerpres. 

Cotidianul Marca a anunţat că FC Barcelona a fost denunţată pentru corupţie

“Procuratura a făcut mutarea explozivă: a decis să o denunțe pe Barcelona, ca entitate juridică, pentru corupție în formă continuată în sport. Procurorii indică în mod clar că de aceste infracțiuni se fac responsabili cei din conducerea clubului. Procurorii se bazează pe prevederile adăugate în reforma legii penale, din 2010”, notează Marca.

CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel