Ursula von der Leyen, primită la Casa Albă de Joe Biden
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, va fi primită vineri, 10 martie, la Casa Albă, de preşedintele SUA Joe Biden pentru convorbiri privind sprijinul acordat Ucrainei, dar şi subiecte mai puţin consensuale legate de climă sau China, relatează AFP.

Ursula von der Leyen și Joe Biden  vor 'aborda cooperarea puternică dintre Statele Unite şi Uniunea Europeană pentru a sprijini Ucraina' şi 'sancţionarea Rusiei', a indicat Casa Albă într-un comunicat. De asemenea, pe agenda convorbirilor se află subiecte legate de 'coordonarea dintre Statele Unite şi Uniunea Europeană pentru combaterea crizei climatice prin investiţii în energie curată, prin lanţuri de aprovizionare sigure'.

Joe Biden şi Ursula von der Leyen vor discuta şi despre iniţiativele lansate pentru reducerea dependenţei europene de hidrocarburile ruseşti. Întrevederea se va axa în cele din urmă şi pe 'alte subiecte de securitate internaţională, inclusiv eforturile noastre comune pentru a răspunde provocărilor Chinei', se arată în comunicat.

Preşedintele american şi-ar dori ca aliaţii săi europeni să adopte o poziţie mai fermă faţă de China, din punct de vedere diplomatic, dar şi tehnologic şi economic, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel