Presa străină: ce tratate încalcă uciderea în masă a câinilor
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
maidanezi
maidanezi

Presa internațională a relatat despre dezbaterea din România pe tema câinilor maidanezi, citând diferite organisme internaționale de apărare a drepturilor animalelor. Totodată, Huffington Post notează că senatorul Marius Marinescu se pregătește să atace la Curtea Constituțională legea adoptată de Parlament ce le permite autorităților să eutanasieze maidanezii care nu vor fi adoptați în 14 zile.

”Apelul dumneavoastră pentru o ucidere în masă sistematică a maidanezilor vine împotriva alegerii democratice a parlamentarilor români. Acest lucru este ceva ce noi considerăm ca profund nedemocratic şi inacceptabil în Uniunea Europeană”, se afirmă într-un document, până acum neraportat, al Intergrupului din Parlamentul European pentru Bunăstarea și Conservarea Animalelor, citat de presa străină.

Totodată, Societatea Mondială pentru Protecția Animalelor (WSPA) atrage atenția că noua lege privind maidanezii încalcă o serie de convenții, scrie Agerpres, printre care:

- Articolul 13 din Tratatul de la Lisabona

- Convenţia europeană pentru protecţia animalelor de companie

- Declaraţia scrisă 26/2011 a Parlamentului European asupra gestionării populaţiei canine în Uniunea Europeană - ce prevede în mod clar că eutanasia nu este modalitatea eficientă de a rezolva problema.

”Bucureştiul devine rapid o amintire obsedantă a Auschwitz-ului, un lagăr pentru câini. Autorităţile superioare din Uniunea Europeană, legate de birocraţie, par incapabile să prevină acest masacru în timp ce ne uităm şi aşteptăm neputincioşi ca el să înceapă. Şi, pe măsură ce fiecare lătrat dispare, ne întrebăm: când am ales noi politicieni ca să-i omoare pe cei vulnerabili?”, mai scrie Huffington Post.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel